Τρεις παραλίες στην Κρήτη, στον αντίποδα των δημοφιλών ακτών του νησιού

τρεις-παραλίες-στην-κρήτη-στον-αντίπο-1268940

Aν για κάτι φημίζεται η Κρήτη, αυτό είναι σίγουρα οι ονειρικές παραλίες της, με φωτογραφίες τους να ταξιδεύουν στα πέρατα του κόσμου, διαφημίζοντας τόσο το νησί, όσο και την χώρα μας με τον καλύτερο τρόπο. Μπάλος, Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα, Μάταλα είναι κάποιες από αυτές, οι οποίες κάθε χρόνο θα έλεγε κανείς ότι αποτελούν και λόγο για να επισκεφτεί κανείς το όμορφο νησί της Κρήτης. Στον αντίποδα, ωστόσο, αυτών των δημοφιλών ακτών, υπάρχουν εξίσου ονειρικές και υπέροχες παραλίες στην Κρήτη που αξίζει κανείς να ανακαλύψει.

Αγιοφάραγγο, Ηράκλειο

Το Αγιοφάραγγου, 80 χλμ. νότια της πόλης του Ηρακλείου, είναι μια παραδεισένια ακτή με τιρκουάζ, κρυστάλλινα νερά βγαλμένα νομίζεις από πίνακα ζωγραφικής. Για να προσεγγίσει κανείς αυτό το πραγματικό διαμαντάκι του νομού θα πρέπει να διασχίσει το ομώνυμο φαράγγι, η πεζοπορία διαρκεί περίπου 20-30’, ή να πάρει κάποιο καραβάκι από αυτά που αναχωρούν από Μάταλα, Καλούς Λιμένες, Αγία Γαλήνη.

Η ακρογιαλιά στην έξοδο του φαραγγιού ανταμείβει και με το παραπάνω τόσο με τα γαλαζοπράσινα νερά, συνήθως είναι πολύ ήρεμα, όσο και με το ψιλό βοτσαλάκι. Κατακόρυφα και επιβλητικά βράχια υψώνονται γύρω από την ακτή, ενώ στο δυτικό τμήμα της σχηματίζεται μία φυσική καμάρα μέσα στη θάλασσα.

Άσπρη Λίμνη, Χανιά

Η παραλία Άσπρη Λίμνη συναντάται στο νομό Χανίων και πρόκειται για μία από τις όχι και τόσο δημοφιλείς επιλογές του κοινού. Βρίσκεται σε απόσταση 70 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης των Χανίων, και αποτελεί μια ονειρική φυσική λιμνοθάλασσα.

Το τοπίο εδώ μοιάζει μαγικό, καθώς η λιμνοθάλασσα περιβάλλεται από ένα σπάνιο φοινικόδασος και λιγοστούς κέδρους, με την Άσπρη Λίμνη να χωρίζεται από τη θάλασσα στην ουσία από λίγα βράχια, που λειτουργούν ως φράγμα. Αυτό σημαίνει ότι η παραλία είναι πάντα προστατευμένη από την κακοκαιρία και ότι κανείς εδώ απολαμβάνει τις βουτιές του σε ήρεμα και γαλήνια νερά.

Άργιλος, Λασίθι

Πολύ κοντά στο Γεροντόλακκο της Σητείας, η παραλία Άργιλος κρύβει σε όλο της το μήκος το απόλυτο μυστικό ευεξίας. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ακρογιαλιά με χρυσαφένια αμμουδιά και βότσαλα, ένα επιβλητικό πέτρινο φυσικό σκηνικό ολόγυρά της και τα κρυστάλλινα νερά του πελάγους να μαγεύουν τους πάντες. Στην ουσία πρόκειται για έναν μικρό κόλπο με ένα απόκοσμο τοπίο, σε απόσταση 47 χλμ. από την πόλη της Σητείας, που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

Αυτό, ωστόσο, που υπονοεί το όνομά της, αποκαλύπτει και όλη την ουσία της. Στην συγκεκριμένη ακτή οι επισκέπτες βιώνουν μια μοναδική εμπειρία, λόγω του γεγονότος ότι στο έδαφός της συναντώνται ποσότητες άργιλου. Τα μικρά κομμάτια άργιλου που βρίσκονται στην άμμο δίνουν την ευκαιρία στους λουόμενους να απολαύσουν ένα φυσικό σπα – αμμόλουτρου και μασάζ.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook