Τρεις πανέμορφες Χανιώτισσες κατακτούν τη μόδα και τα social media με… το σπαθί τους | Photos

τρεις-πανέμορφες-χανιώτισσες-κατακτ-1302672

Χρύσα Καβράκη, Mαριάννα Περατσάκη, Αλκυόνη Ριτζάκη: Τρία πανέμορφα κορίτσια από τα Χανιά που ασχολούνται με το modelling και τον τελευταίο ενάμισι χρόνο, παρά τις δυσκολίες, έχουν ξεχωρίσει κάνοντας καριέρα στην τοπική και όχι μόνο αγορά.

Οικεία πρόσωπα σε όλους όσους παρακολουθούν TV και σερφάρουν, ιδιαίτερα στο instagram, εξαιρετικές επαγγελματίες αλλά και προσγειωμένες, ποζάρουν εν πλω στον Θωμά Τσάτσα και μιλούν στο InTown Chania Freepress Magazine για τις σπουδές, τις συνεργασίες τους, το modeling και τα μελλοντικά σχέδιά τους…

Χρύσα Καβράκη

Μόλις 20 χρονών, φοιτήτρια στο τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και με εμφάνιση που εντυπωσιάζει, έγινε γνωστή στο πανελλήνιο μέσω του τηλεοπτικού reality GNTM και από τότε δεν προλαβαίνει τις δουλειές… Αν και πολύ νέα, ξέρει καλά ότι σε βάθος χρόνου θα ασχοληθεί με το Μάρκετινγκ και τον χώρο της διαφήμισης, εξελίσσοντας παράλληλα το modelling όσο και για όσο περισσότερο μπορεί…

Τι είναι αυτό που σε κρατάει και σε γοητεύει σ’ αυτή τη δουλειά; To ότι είναι συναρπαστική και ενδιαφέρουσα. Κατά τη γνώμη μου είναι μορφή τέχνης. Με γοητεύει η διαφορετικότητα, η αισθητική από την οποία περιτριγυρίζεται και οι αμέτρητες διαφορετικές πτυχές της.

Πόσο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία είναι το κλισέ «να σου αρέσει αυτό που κάνες»; Είναι σημαντικό στη ζωή μας να μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Ωστόσο δεν πιστεύω ότι αυτό μας δίνει το εισιτήριο για την επιτυχία. Σημασία έχει να προσπαθείς συνεχώς να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Editorials μόδας, e-shops, μοντέλο αρχιτεκτονικού, video clips, instagram… Πολλά τα παρακλάδια του επαγγέλματος. Ποιο είναι πιο κοντά σ’ σένα σαν ιδιοσυγκρασία;

Όντως το modeling στις μέρες μας έχει πάρα πολλά παρακλάδια. Μέχρι στιγμής έχω εργαστεί σε πασαρέλα, beauty, e shop, video clip, αλλά και ως μοντέλο αρχιτεκτονικού και μέσω Instagram. Ωστόσο, στους μόλις 7 μήνες που ασχολούμαι επαγγελματικά, δεν μπορώ να αποφασίσω ακόμα τι ταιριάζει παραπάνω στην ιδιοσυγκρασία μου.

Επιλέγεστε από εταιρείες ώστε να λανσάρετε προϊόντα και υπηρεσίες διαμορφώνοντας τάσεις στη μόδα και στο στυλ; Αποτελεί δηλαδή, το λεγόμενο influencing μέρος του πακέτου των υπηρεσιών σας;

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου influencer. Έχω συνεργαστεί με κάποιες εταιρείες για την προώθηση των προϊόντων τους, τα οποία πιστεύω ότι ταιριάζουν στην αισθητική και στην εικόνα μου. Δεν θεωρώ όμως ότι διαμορφώνω τάσεις. Απλώς προβάλλω αυτό που μου αρέσει.

Είναι τα έσοδα από το modeling αρκετά ώστε να ασχολείσαι αποκλειστικά με αυτό, ή κάνεις παράλληλα και κάτι άλλο;

Το modeling δεν αποτελεί την κύρια ασχολία μου και σίγουρα δεν θα την αποτελεί ούτε στο μέλλον, καθώς θέλω να ασχοληθώ με το αντικείμενο που σπουδάζω.

Τι θεωρείς ως πρόκληση στη συγκεκριμένη δουλειά;

Πρόκληση του επαγγέλματος είναι ο ανταγωνισμός. Πρέπει να είσαι συνεχώς σε εγρήγορση.

Σε ποια ταινία, παράσταση, διαφήμιση θα ήθελες να έχεις συμμετάσχει;

Όνειρό μου είναι η συμμετοχή σε μια από τις διαφημίσεις των αρωμάτων της Lancôme… Είναι flawless!

Διάσημα πρόσωπα του χώρου με τα οποία θα ήθελες να έχεις συνεργαστεί;

Θα ήθελα να συνεργαστώ με την Νάσια Μάτσα. Είναι Ελληνίδα μοντέλο που ζει στο Λονδίνο, έχει κάνει σημαντικές δουλειές στο χώρο του modeling ενώ παράλληλα γράφει στην Vogue και στουs Financial Times.

Εσύ ποιο στυλ προτιμάς στην καθημερινότητά σου; Τι αποφεύγεις και τι λατρεύεις να φοράς;

Το προσεγμένο, επίσημο στυλ είναι παραπάνω στις προτιμήσεις μου. Ακόμα από την καθημερινότητά μου δεν λείπουν τα φορέματα, τα σακάκια και τα ψηλά παπούτσια.

Ποιο είναι το πιο «περίεργο» που σου έχει ζητηθεί να κάνεις σε project;

Στο φετινό Fashion Week στο Ζάππειο, μού έβαλαν ένα βαρύ headpiece που μου έκρυβε το ένα μάτι τόσο, ώστε να χαίρομαι που δεν έπεσα κατεβαίνοντας τα σκαλιά της πασαρέλας!

Ένα προϊόν για το οποίο θα αρνιόσουν να δουλέψεις;

Δεν θα δεχόμουν να δουλέψω για κάποιο προϊόν το οποίο θα έθιγε με οποιονδήποτε τρόπο την αξιοπρέπειά μου.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη γυναικεία ομορφιά δεν τα αγγίζει ποτέ καμία “κρίση”… Ισχύει;

Η εμφάνιση στη ζωή μας, ευτυχώς ή δυστυχώς, κατέχει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους. Κρινόμαστε από αυτήν συνεχώς, ειδικά εμείς οι γυναίκες. Σίγουρα όταν υπάρχει μια κρίση όλα τα επαγγέλματα θα υποστούν συνέπειες. Αυτά που αφορούν την γυναικεία ομορφιά, ίσως όχι στον ίδιο βαθμό.

Σε όσους επιμένουν ότι οικογένεια και καριέρα δεν μπορούν να συμβαδίσουν, τι απαντάς;

Θεωρώ ότι μπορείς να τα συνδυάσεις αν κάνεις σωστή διαχείριση χρόνου και σωστές επιλογές. Βέβαια, είμαι ακόμα αρκετά μικρή για να τοποθετηθώ με απόλυτη σιγουριά!!

Οπαδός του “strictly business” ή του “πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος”;

Απολύτως, πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος!

Σχέδια για το άμεσο μέλλον;

H συμμετοχή στα Εθνικά Καλλιστεία και η κατάκτηση ενός από τους ανώτερους τίτλους είναι στις βλέψεις μου, καθώς θα ήθελα να εκπροσωπήσω την Ελλάδα στο εξωτερικό στον παγκόσμιο διαγωνισμό ομορφιάς.

Mαριάννα Περατσάκη

Μισή Χανιώτισσα, μισή Ολλανδέζα, η Μαριάννα, στα 24 της είναι αυτό που λέμε κλασικά και αδιαμφισβήτητα όμορφη, κατέχει δύο σπουδαίους τίτλους σχετικών διαγωνισμών, σπουδάζει οικονομικά, εργάζεται στην οικογενειακή εμπορική επιχείρηση στα Χανιά, αλλά και ενεργά, ως μοντέλο, από το 2019, σε μια καριέρα με παρελθόν, παρόν και μέλλον, η οποία ξεκίνησε πραγματικά τυχαία…

Στο modeling, ως επάγγελμα, έφτασες… απευθείας ή μέσα από διαδικασίες τίτλων ομορφιάς, realities κλπ;

Η δουλειά ως μοντέλο προέκυψε τελείως τυχαία καθώς η πρώτη μου δουλειά κλείστηκε με φίλη σε μια παραλία! Αφού είδα ότι το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό πήρα την απόφαση και πήγα στα Κρητικά Καλλιστεία (Miss Κρήτη) όπου κατέκτησα τον πρώτο μου τίτλο, Μις Κρήτη 2018. Έναν χρόνο μετά, στα Πανελλήνια Καλλιστεία, κατέκτησα τον τίτλο μις Τουρισμός 2019.

Τι είναι αυτό που σε κρατάει και σε γοητεύει σ’ αυτή τη δουλειά;

Με γοητεύει το ότι πίσω από κάθε project, προκειμένου να βγει το επιθυμητό αποτέλεσμα, χρειάζεται δουλειά από μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι πρέπει να συνεργαστούν άψογα. Μπορεί να πάρει από ώρες έως και μέρες για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό με ωθεί πάντα στην επόμενη δουλειά, το ότι δεν βαριέσαι ποτέ. Κάθε δουλειά μια καινούργια περιπέτεια, νέες συνεργασίες και νέα μαθήματα.

Πόσο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία είναι το κλισέ «να σου αρέσει αυτό που κάνες»;  Στην συγκεκριμένη δουλειά θα έλεγα πολύ. Όπως και να το κάνουμε, η καλή ψυχολογία φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα.

Editorials μόδας, e-shops, μοντέλο αρχιτεκτονικού, video clips, instagram… Πολλά τα παρακλάδια του επαγγέλματος. Ποιο είναι πιο κοντά σ’ σένα σαν ιδιοσυγκρασία;

Προσωπικά θα έλεγα ότι προτιμώ τα editorials και το αρχιτεκτονικό. Έχω κάνει απ’ όλα, στα συγκεκριμένα όμως αισθάνομαι πιο ελεύθερη στις κινήσεις μου κι έτσι είναι εύκολο να προτείνω κι εγώ λεπτομέρειες για να έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Επιλέγεστε από εταιρείες ώστε να λανσάρετε προϊόντα και υπηρεσίες διαμορφώνοντας τάσεις στη μόδα και στο στυλ; Αποτελεί δηλαδή, το λεγόμενο influencing μέρος του πακέτου των υπηρεσιών σας;

Προσωπικά έχω επιλέξει να μη κατευθύνω τις υπηρεσίες μου προς το Influencing. Είναι διαφορετικό να διαφημίσω ένα προϊόν και να το κάνω να δείχνει όμορφο προκειμένου να προβεί σε αγορά ο καταναλωτής και άλλο είναι να προωθώ ένα τρόπο ζωής ή πρότυπο ομορφιάς και σύγκρισης.

Είναι αρκετά τα έσοδα από modeling ώστε να ασχολείσαι αποκλειστικά με αυτό, ή κάνεις παράλληλα και κάτι άλλο;

Το modeling σε “κλειστές” αγορές, όπως αυτή της Κρήτης, σίγουρα δεν μπορεί να διασφαλίσει έσοδα ικανά να βιοποριστείς μόνο από αυτά. Στη συγκεκριμένη φάση τελειώνω τις σπουδές μου, ενώ εργάζομαι παράλληλα στην οικογενειακή μας επιχείρηση.

Τι θεωρείς ως πρόκληση στη συγκεκριμένη δουλειά;

Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να βγει το αποτέλεσμα όπως το οραματίστηκε ο πελάτης και o project manager. Παράλληλα πρέπει να αναδειχθεί η δουλειά όλων των συντελεστών που συμμετέχουν στο εκάστοτε project.

Σε ποια ταινία, παράσταση, διαφήμιση θα ήθελες να έχεις συμμετάσχει;

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο. Σίγουρα κατά καιρούς έχω δει διαφημιστικές καμπάνιες μεγάλων οίκων μόδας και καλλυντικών με μοντέλα διεθνούς φήμης όπου θα ήθελα να έχω πάρει μέρος.

Δύο διάσημα πρόσωπα του χώρου με τα οποία θα ήθελες να έχεις συνεργαστεί;

Από τον χώρο της μόδας θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ με την Iris van Herpen η οποία είναι Ολλανδέζα και, λόγω καταγωγής μου, την θαυμάζω και παρακολουθώ την δουλειά της. Έχει όραμα και σχεδιάζει εξαιρετικά κομμάτια. Από τον χώρο του modeling θα ήθελα να συνεργαστώ με την Βίκυ Κουλιανού διότι εργάστηκε την περίοδο που η μόδα ήταν στα καλύτερά της, έχει συνεργαστεί με οίκους από όλο τον κόσμο και πιστεύω ότι θα μπορoύσε να μου μεταλαμπαδεύσει γνώσεις χρήσιμες για την πορεία μου.

Ποιο στυλ προτιμάς στην καθημερινότητά σου; Τι αποφεύγεις και τι λατρεύεις να φοράς; Στην καθημερινότητά μου και λόγω δουλειάς προτιμώ άνετα και casual ρούχα. Αποφεύγω τη μόδα που θεωρώ ότι δεν ταιριάζει στον σωματότυπο και το στυλ μου. Παράδειγμα, τα sneakers με χοντρούς πάτους. Επίσης δεν φοράω ποτέ φόρμες και κολάν.

Ποιο είναι το πιο «περίεργο» που σου έχει ζητηθεί να κάνεις σε project;

Να κρεμαστώ από δέντρο, να περπατήσω ξυπόλυτη σε ένα χωράφι… με άλογα, να με λούσουν με ένα μείγμα λαδιού και σοκολάτας για να μοιάζει για πετρέλαιο… Και ναι, τα έχω κάνει όλα αυτά!

Ένα προϊόν για το οποίο θα αρνιόσουν να δουλέψεις;

Θα αρνιόμουν να δουλέψω για καλλυντικά που έχω γνώση ότι τεστάρονται σε ζώα καθώς και για προϊόντα για τα οποία θανατώνονται ή βασανίζονται ζώα, όποια κι αν είναι αυτά.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη γυναικεία ομορφιά δεν τα αγγίζει ποτέ καμία “κρίση”… Ισχύει;

Οι γυναίκες το έχουν ανάγκη να αισθάνονται όμορφες και θα βρίσκουν πάντα τρόπο, ακόμα και με πιο οικονομικές λύσεις, να φροντίζουν γι αυτό, πράγμα που όμως δεν συνεπάγεται ότι η κρίση δεν ακουμπάει ότι σχετίζεται με την γυναικεία ομορφιά. Όταν τα οικονομικά δυσχεραίνουν, αναπόφευκτα μειώνεται ο τζίρος κάθε τομέα στην αγορά.

Με βάση τη θεωρία που θέλει τα μοντέλα, ως επαγγελματίες, να έχουν ημερομηνία λήξης, τι θα ήθελες να κάνεις μετά από αυτό;

Η θεωρία αυτή για εμένα έχει βάση. Όταν έρθει εκείνη η ώρα, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα έχω τελειώσει με τις σπουδές μου και θα έχω κατασταλάξει στο πώς θέλω να πορευτώ επαγγελματικά. Σίγουρα πάντως θα κρατήσω για όσο μπορώ την επαφή με τον χώρο της μόδας και της ομορφιάς.

Σε όσους επιμένουν ότι οικογένεια και καριέρα δεν μπορούν να συμβαδίσουν, τι απαντάς;

Σίγουρα ο συνδυασμός αυτός χρειάζεται πολύ δύναμη και γερά νεύρα. Από την άλλη, έχοντας ως πρότυπο τους γονείς μου, οι οποίοι κατάφεραν όλα αυτά τα χρόνια να συνδυάσουν full time job με εμένα και τις αδερφές μου χωρίς να λείψουν ποτέ από δίπλα μας, πιστεύω πως με δύναμη και θέληση όλα γίνονται.

Οπαδός του “strictly business” ή του “πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος”;

Πάνω από όλα άνθρωπος! Ο κόσμος, ειδικά της μόδας, είναι σκληρός. Σχεδιαστές και φωτογράφοι συνηθίζουν να ασκούν προσβλητική κριτική σε συνεργάτες, κυρίως στις μεγάλες πόλεις όπου ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος. Σίγουρα όλα αυτά τα χρόνια βρέθηκα σε συνεργασίες όπου δυσκολεύτηκα να συνυπάρξω με συνεργάτες λόγο ιδιοτροπιών. Αλλά σε περίπτωση όπου έβλεπα μπροστά μου άσχημες συμπεριφορές ή λεκτική βία θα διέλυα την όποια συνεργασία. Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση.

Σχέδια για το άμεσο μέλλον;

Οπωσδήποτε το πτυχίο μου και να δημιουργήσω μια αξιόλογη επαγγελματική πορεία όσο πιο κοντά σε αυτήν που ονειρευόμουν όταν ξεκινούσα στον χώρο.

Αλκυόνη Ριτζάκη

Πολυδιάστατη και εντυπωσιακά όμορφη, απόφοιτη του Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, με Μεταπτυχιακό στην Κριτική Παιδαγωγική και Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών, η Αλκυόνη συνδυάζει το modeling με την επιστήμη της, τον χορό, τον πρωταθλητισμό στο cheerleading, την εργασία στην εστίαση και τον κρυφό της έρωτα για τη φωτογραφία, όσο οραματίζεται το μέλλον της κάπου μεταξύ σχολικών τάξεων και χορευτικών παρκέ…

Στο modeling, ως επάγγελμα, έφτασες… απευθείας ή μέσα από διαδικασίες τίτλων ομορφιάς, realities κλπ;

Η αλήθεια είναι ότι η ενασχόλησή μου με τον χώρο προέκυψε, χωρίς να το έχω σκεφτεί από μόνη μου ποτέ. Για την ακρίβεια, με παρότρυνση της αγαπημένης MUA Ελένης Τερεζάκη. Ξεκίνησα το 2014 με ένα μακιγιάζ στη σχολή The Make Up School. Ακολούθησαν, μια φωτογράφιση για νυφικά με φωτογράφο τον εξαιρετικό Θωμά Τσάτσα, ένα από τα -ακόμα- αγαπημένα μου βίντεο με τον Γιώργο Πανταζη (και πάλι για την The Make Up School) και κάπως έτσι κύλησε από μόνο του… Ωστόσο, παρότι μου έχει προταθεί στο παρελθόν, δεν συμμετείχα σε κάποιο διαγωνισμό ή reality.

Τι είναι αυτό που σε κρατάει και σε γοητεύει σ’ αυτή τη δουλειά;

Σε μια τέτοια ερώτηση δεν θα μπορούσα να έχω μόνο μία απάντηση. Για εμένα τουλάχιστον, ο χώρος αυτός δεν παύει να είναι καλλιτεχνικός και γενικά «ελεύθερος». Λόγω της αδυναμίας που έχω σε οτιδήποτε έντεχνο και δημιουργικό, καθώς και σε ότι τροφοδοτείται από έμπνευση και εκφραστικότητα, δεν θα μπορούσα παρά να δηλώνω γοητευμένη από τη δουλειά αυτή. Επιπλέον, τα ταξίδια και οι γνωριμίες που προκύπτουν με νέους συνεργάτες, είναι κάτι που δεν βιώνει κανείς στις περισσότερες τυπικές δουλειές.

Πόσο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία είναι το κλισέ «να σου αρέσει αυτό που κάνες»;

Όσοι/όσες έχουν την τύχη ή τη δυνατότητα να επαγγέλλονται κάτι που αγαπούν και τους εκφράζει, έχουν εξαρχής το μεγαλύτερο πλεονέκτημα, συγκριτικά με κάποιον που πιθανόν το κάνει καταναγκαστικά. Όταν μας εκφράζει αυτό που κάνουμε, βάζουμε ένα μέρος του εαυτού μας σε αυτό. Το κίνητρο είναι διαφορετικό, η όρεξη μεγαλύτερη, και η κούραση μειωμένη. Συνήθως λοιπόν, το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι το «κλισέ» να μας αρέσει αυτό που κάνουμε, είναι κανόνας.

Editorials μόδας, e-shops, μοντέλο αρχιτεκτονικού, video clips, instagram… Πολλά τα παρακλάδια του επαγγέλματος. Ποιο είναι πιο κοντά σ’ σένα σαν ιδιοσυγκρασία;

Ακριβώς επειδή τα παρακλάδια είναι πολλά, δεν μπορώ να αποκλείσω ή να ξεχωρίσω κάποιο. Ο χώρος είναι αρκετά δεκτικός και επομένως είμαστε ευέλικτοι να τον προσαρμόσουμε στα δικά μας δεδομένα. Σαν προσωπικότητα όμως μπορώ να πω πως προτιμώ ό,τι είναι περισσότερο εκφραστικό ή εμπεριέχει κάποιο κοινωνικό-περιβαλλοντικό μήνυμα και όχι κάτι απόλυτο ή με καθαρά καταναλωτικό προσανατολισμό.

Επιλέγεστε από εταιρείες ώστε να λανσάρετε προϊόντα και υπηρεσίες διαμορφώνοντας τάσεις στη μόδα και στο στυλ; Αποτελεί δηλαδή, το λεγόμενο influencing μέρος του πακέτου των υπηρεσιών σας;

Influencing υπάρχει παντού γύρω μας. Επειδή όμως είμαστε πολύ απασχολημένοι/ες για να παρατηρούμε τι μας συγκινεί ή εμπνέει, περιοριζόμαστε εκεί που το βρίσκουμε περισσότερο “έτοιμο”. Δηλαδή στα social. Θέλω να πω ότι προσωπικά δεν περιορίζω το influencing σε ένα συγκεκριμένο πρότυπο, τύπο εμφάνισης, τρόπο ζωής ή σκέψης, ούτε ψάχνω να το βρω αποκλειστικά πίσω από μια οθόνη. Επομένως, δεν θα μπορούσα να πω ότι το προσφέρω σαν υπηρεσία, αλλά αν έχω καταφέρει να επηρεάσω οποιοδήποτε συναίσθημα κατά την πορεία μου στο χώρο αυτό, είμαι ευχαριστημένη.

Είναι αρκετά τα έσοδα από modeling ώστε να ασχολείσαι αποκλειστικά με αυτό, ή κάνεις παράλληλα και κάτι άλλο;

Οφείλω να ομολογήσω ότι τα έσοδα είναι αρκετά καλά, ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες περιόδους. Ωστόσο, οι θυσίες που απαιτεί το επάγγελμα αυτό για να ασχοληθεί κάποιος αποκλειστικά, είναι πολλές. Από επιλογή λοιπόν, ασχολούμαι με τη μόδα σε συνδυασμό με άλλα πράγματα που αγαπώ, αλλά και με την εξέλιξη των σπουδών μου.

Τι θεωρείς ως πρόκληση στη συγκεκριμένη δουλειά;

Αρκετές οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις, όπως σε όλες τις δουλειές άλλωστε. Θα ξεκινήσω από την ανάγκη να βρισκόμαστε στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας σε κάθε συνεργασία, κάτι που είναι υπεράνω φύσεως. Επίσης, φωτογραφίσεις και γυρίσματα γίνονται πολύ συχνά σε δυσπρόσιτες περιοχές λόγω τοπίου και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, για να ολοκληρωθεί κάποιο project, χρειάζονται πολλές ώρες συνεχόμενης δουλειάς. Όσο εύκολο και αν φαντάζει σε κάποιους ένα σερί πολλών ωρών φωτογράφισης, είναι δύσκολο, όπως και η συνεργασία με πολλά και διαφορετικά πρόσωπα κάθε φορά. Για να βγει ένα καλό αποτέλεσμα, πρέπει να δημιουργηθεί χημεία και οικειότητα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, πράγμα που πολλές φορές αποδεικνύεται αρκετά… άβολο. Θα καταλήξω με την αγαπημένη μου πρόκληση στο χώρο, που είναι η ανάγκη να μεταμορφωνόμαστε κάθε φορά σε ένα τελείως διαφορετικό ύφος και πλαίσιο, ανάλογα με τις απαιτήσεις του εκάστοτε project.

Σε ποια ταινία, παράσταση, διαφήμιση θα ήθελες να έχεις συμμετάσχει;

Έχω υπόψη αρκετές διαφημίσεις, φωτογραφίσεις, ταινίες κ.α. που με εκφράζουν ή με συγκινούν και θα συμμετείχα με χαρά. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποια συγκεκριμένη, σίγουρα όμως αν είχα επιλογή, θα προτιμούσα οτιδήποτε εμπεριέχει κοινωνικό/ ανθρωπιστικό περιεχόμενο ή κάτι που προάγει την καλλιτεχνική φύση της μόδας και της “εικόνας” με την ευρύτερή της έννοια.

Δύο διάσημα πρόσωπα του χώρου με τα οποία θα ήθελες να έχεις συνεργαστεί;

Δύσκολη ερώτηση! O χώρος είναι μεγάλος και όσοι τον απαρτίζουν ιδιαίτεροι και αξιόλογοι. Στηρίζω όσους εμπνέονται και εργάζονται στον τόπο μας, τους τοπικούς καλλιτέχνες (σχεδιαστές, μοντέλα, φωτογράφους, αλλά και όσους βρίσκονται πίσω από τις κάμερες και στα παρασκήνια κάθε δουλειάς), αλλά και τους τοπικούς επιχειρηματίες. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να κρύψω το θαυμασμό μου για πολλούς ξένους επαγγελματίες όπως η Τζεφ Μοντάνα για ό,τι πρεσβεύει κοινωνικά και όχι μόνο.

Ποιο στυλ προτιμάς στην καθημερινότητά σου; Τι αποφεύγεις και τι λατρεύεις να φοράς;

Δεν μπορώ να πω ότι προτιμώ κάποιο συγκεκριμένο στυλ. Συνήθως προσαρμόζομαι στην διάθεση της κάθε μέρας. Γενικά, λόγω και του χορού που υπάρχει στην καθημερινότητά μου, συνηθίζω τα αθλητικά και γενικότερα λατρεύω ότι είναι άνετο. Όσοι με ξέρουν γνωρίζουν επίσης ότι αγαπώ ότι εκκεντρικό και περίεργο, γι αυτό συχνά οι φίλες μου αστειεύονται με τις στυλιστικες μου προτιμήσεις. Αυτό που αποφεύγω είναι τα σκούρα χρώματα, ενώ μου αρέσει να φροντίζω και να περιποιούμαι σε καθημερινή βάση τον εαυτό μου.

Ποιο είναι το πιο «περίεργο» που σου έχει ζητηθεί να κάνεις σε project;

Θα μεταφερθω σε ένα πολύ αγαπημένο project, διαφήμιση για κάτι φαγώσιμο. Γυρίστηκε μέσα σε green room, επομένως πολλά από εκείνα που μπήκαν μετά στο μοντάζ, δεν υπήρχαν τις ώρες του γυρίσματος. Εγώ φυσικά έπρεπε να λειτουργώ σαν να υπάρχουν και παράλληλα να απολαμβάνω αυτό το -κατά τα λοιπά- υπέροχο γλυκό… επι 11 περίπου ώρες! (Πιστεύω είναι και η μόνη φορά που με άκουσε κάποιος να “παραπονιέμαι” επειδή “αναγκάστηκα” να φάω τόσο πολύ!) Ωστόσο, αναμφισβήτητα γελάσαμε πολύ, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Ένα προϊόν για το οποίο θα αρνιόσουν να δουλέψεις;

Αρκετά, αλλά θα πω αυτό που σκέφτηκα αυθόρμητα: Τσιγάρα! Διαφωνώ με οποιοδήποτε είδος εθισμού και κατάχρησης. Παρότι αντιφατική η απάντησή μου –γι αυτό και επέλεξα να εστιάσω στο θέμα αυτό- με τη φωτογράφιση που συνοδεύει το άρθρο, θα ήθελα να τονίσω ότι το στοιχείο του καπνίσματος εδώ εκφράζει την κουλτούρα μιας άλλης εποχής και δεν προωθεί την καπνιστική συνήθεια.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι τα επαγγέλματα που σχετίζονται με τη γυναικεία ομορφιά δεν τα αγγίζει ποτέ καμία “κρίση”… Ισχύει;

Παρατηρώ ότι τείνουμε όλοι να καταλήγουμε σε εύκολα συμπεράσματα, χωρίς να γνωρίζουμε πραγματικά δεδομένα και να τα διαδίδουμε κιόλας. Φυσικά και δεν πιστεύω ότι υπάρχει επάγγελμα ανεπηρέαστο από οποιαδήποτε κρίση. Όλα είναι αλυσίδα. Άλλοι τομείς επηρεάζονται άμεσα, άλλοι έμμεσα, ή ίσως σε δεύτερο χρόνο. Η συνεχής προσπάθεια και η αφοσίωση είναι που κάνουν έναν επαγγελματία δυνατό ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε περιόδους κρίσεων, όχι το στερεότυπο της γυναίκας καταναλώτριας.

Με βάση τη θεωρία που θέλει τα μοντέλα, ως επαγγελματίες, να έχουν ημερομηνία λήξης, τι θα ήθελες να κάνεις μετά από αυτό;

Ουδείς αναντικατάστατος, ιδιαίτερα σε έναν χώρο που ζητάει συνεχώς καινούργια πρόσωπα. Όπως σε όλα όμως, υπάρχουν κι εδώ εξαιρέσεις. Δεν πιστεύω σε ημερομηνίες λήξης για κάποιον που έχει γεννηθεί γι αυτό που κάνει. Προσωπικά, φαντάζομαι τον εαυτό μου στο μέλλον μέσα σε σχολικές τάξεις και αίθουσες χορού και όχι μπροστά από κάμερες!

Σε όσους επιμένουν ότι οικογένεια και καριέρα δεν μπορούν να συμβαδίσουν, τι απαντάς;

Με επιφύλαξη, καθώς δεν έχω -προς το παρόν τουλάχιστον- οικογενειακά καθήκοντα και εκ του ασφαλούς, θεωρώ ότι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων και ότι τα πάντα μπορούν να συνδυαστούν με θέληση και φυσικά θυσίες, κόπο και μέτρο.

Οπαδός του “strictly business” ή του “πάνω απ’ όλα ο άνθρωπος”;

Αναμφισβήτητα «άνθρωπος» πάνω απ’ όλα! Ίσως είναι και ένα από τα ελαττώματά μου στην επαγγελματική μου πορεία… Ταυτόχρονα όμως είμαι ευγνώμων γι αυτούς που με δίδαξαν (και) αυτή την αξία!

Σχέδια για το άμεσο μέλλον;

Επαναλαμβάνομαι, αλλά ονειρεύομαι σχολικές τάξεις και αυλές σε κάποιο μικρό χωριό ή μέσω εθελοντικής δράσης σε κάποια αναπτυσσόμενη χώρα του κόσμου. Φυσικά δεν θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου εκτός χορευτικού παρκέ, κυρίως όμως στοχεύω να ταξιδεύω όσο μπορώ, να είμαι υγιής και χαμογελαστή κοντά σε ανθρώπους που αγαπώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook