Τρεις έξυπνοι τρόποι για να φρεσκάρετε το υπνοδωμάτιό σας

τρεις-έξυπνοι-τρόποι-για-να-φρεσκάρετ-1292902

Aν πιστεύετε ότι η ανανέωση του υπνοδωματίου σας θέλει πολλή δουλειά, το Architectural Digest έρχεται να ανατρέψει αυτή σας την άποψη. Με τρεις πολύ εύστοχες συμβουλές, σας δίνει ιδέες για το πώς μπορείτε να φρεσκάρετε τον προσωπικό σας χώρο εύκολα και γρήγορα, χωρίς να κουραστείτε ιδιαιτέρως ψάχνοντας ιδέες και έμπνευση σε περιοδικά, blogs και social media.

Κάντε το πάτωμα τον πρωταγωνιστή στο χώρο σας

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το χαρακτηριστικό κομμάτι ενός υπνοδωματίου, συχνά σκέφτονται έργα τέχνης στους τοίχους ή κάποιο έντονο διακοσμητικό. Ωστόσο, το Architectural Digest προτείνει να δώσετε έμφαση και στο πάτωμα του χώρου σας, αν θέλετε να κάνετε μόνο μία αλλαγή για να τον φρεσκάρετε. Για παράδειγμα, τα χαλιά που επιλέγετε για την κρεβατοκάμαρά σας μπορούν να μεταμορφώσουν το χώρο σας. Εξετάστε, λοιπόν, το ενδεχόμενο να αλλάξετε το χαλί σας με ένα σε έντονο χρώμα ή να κάνετε layering με χαλιά προσθέτοντας χρώμα και ορίζοντας έτσι εκ νέου τον χώρο σας.

Μην μπουκώνετε το κρεβάτι σας

Το υπνοδωμάτιο αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα για το πώς να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια για να φωτίσετε ένα χώρο χωρίς να το παρακάνετε. Ανάλογα με το μέγεθος του κρεβατιού σας, περιορίστε τον αριθμό των μαξιλαριών στα δύο έως τέσσερα, συν τα μαξιλάρια στα οποία κοιμάστε. Διαφορετικά, τα πάρα πολλά μαξιλάρια μπορούν να «κατεβάσουν» τη συνολική εικόνα και τη λειτουργικότητα του κρεβατιού σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα διακοσμητικά μαξιλάρια γιατί φέρνουν χρώμα στη συνολική παλέτα του υπνοδωματίου σας, προσθέτοντας, επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον στο χώρο.

Δώστε μεγάλη έμφαση στο χρώμα των τοίχων

Όταν εξετάζετε τα χρώματα για τους τοίχους του υπνοδωματίου σας, λάβετε υπόψη ότι όσο πιο έντονο είναι αυτό, τόσο πιο γρήγορα θα βγει εκτός μόδας. Είναι εντάξει να ρισκάρετε με το χρώμα, αλλά βεβαιωθείτε ότι θα έχει μακροζωία. Επίσης, επιλέξτε χρώματα που είναι πιο ανθεκτικά και θα αντέξουν με την πάροδο του χρόνου. Γενικότερα, το Architectural Digest προτείνει να κρατήστε το δωμάτιο σας ουδέτερο συνολικά, έτσι ώστε να μην φαίνεται πολύ φορτωμένο. Επίσης, μην παραβλέπετε ποτέ και το ενδεχόμενο της ταπετσαρίας. Οι διάφορες υφές και μοτίβα, σας δίνουν τη δυνατότητα να ανανεώσετε το χώρο σας μόνο με μία αλλαγή σε αυτόν.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook