Τρεις χρωματιστές παραλίες στην Ελλάδα που θα σας φτιάξουν τη διάθεση – Μία στα Χανιά

τρεις-χρωματιστές-παραλίες-στην-ελλά-1239886

Οι παραλίες της χώρας μας αμέτρητες, με τον καθένα να μπορεί να βρει ανάμεσα σε αυτές την ιδανικότερη και πιο ονειρική που θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Ανάμεσα στις πιο ξεχωριστές και ιδιαίτερες, ωστόσο, και εκείνες που κερδίζουν τα βλέμματα και τις εντυπώσεις με το ιδιόμορφο χρώμα της αμμουδιάς ή του βότσαλού τους.

Ξι, Κεφαλονιά

.Αν και κατά κοινή ομολογία οι παραλίες Μύρτος, Πετανοί και Αντίσαμος είναι οι πιο δημοφιλείς αλλά και ονειρικές ακρογιαλιές της Κεφαλονιάς, η Ξι ομολογουμένως κερδίζει τις εντυπώσεις με το ιδιαίτερο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα της αμμουδιάς της. Σε απόσταση μόλις 8 χλμ. από το Ληξούρι, συναντά κανείς αυτήν την μοναδική ακρογιαλιά που χωρίς δεύτερη σκέψη κερδίζει τις εντυπώσεις. Πρόκειται για μια οργανωμένη και αρκετά μεγάλη ακτή, με ρηχά νερά, που την καθιστούν ιδανική επιλογή και για όσους επισκέπτονται το νησί με την οικογένειά τους. Στα επιπλέον χαρακτηριστικά της το γεγονός ότι εδώ έχει κανείς την ευκαιρία να απολαύσει και ένα φυσικό spa, και μάλιστα εντελώς δωρεάν, χάρη στην αργιλώδη λάσπη του εδάφους. Σε κοντινή απόσταση από το Ξι, βρίσκεται ακόμη ένα γεωλογικό μυστήριο της Κεφαλονιάς. Η Κουνόπετρα, ένας μεγάλος βράχος μέσα στη θάλασσα ο οποίος κουνιόταν ρυθμικά μέχρι τους σεισμούς του 1953.

Ελαφονήσι, Χανιά

Τι να πει κανείς γι’ αυτήν την ονειρική παραλία της Κρήτης, που μόλις την επισκεφτεί κανείς νομίζει ότι έχει ανακαλύψει τον επίγειο παράδεισο. Στο δυτικό τμήμα του νομού Χανίων και σε απόσταση 75 χλμ. από την πόλη των Χανίων, το Ελαφονήσι συγκαταλέγεται σίγουρα στις ομορφότερες και πιο φημισμένες παραλίες όχι μόνο της Κρήτης, αλλά ολόκληρης της Ελλάδας. Εκτός από τα διάφανα σαν πισίνας ψεύτικα νερά, τις εντυπώσεις κλέβει και η ροζ απόχρωση της απέραντης αμμουδιάς στο σημείο που σκάει το κύμα. Η ακρογιαλιά με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, τη λιμνοθάλασσα που δημιουργείται και τα καταγάλανα αβαθή νερά έχει αναδειχτεί προστατευόμενη περιοχή από το δίκτυο Natura 2000.

Κόκκινη Παραλία, Σαντορίνη

Ένα φυσικό σκηνικό που θα μπορούσε να παραπέμπει στον πλανήτη Άρη συναντά ο επισκέπτης της Σαντορίνης μόλις βρεθεί στην Κόκκινη παραλία του νησιού. Κατακόρυφοι και επιβλητικοί, κάθετοι βράχοι που μοιάζουν σχεδόν απειλητικοί, καταλήγουν σε ψιλό κόκκινο βοτσαλάκι, που αυτό με τη σειρά του δίνει τη σκυτάλη στο βαθύ μπλε των νερών του Αιγαίου. Από τις πιο εντυπωσιακές ακρογιαλιές της Ελλάδας, η περίφημη Κόκκινη παραλία της Σαντορίνης βρίσκεται πολύ κοντά στο Ακρωτήρι και προσεγγίζεται είτε από θαλάσσης, είτε με αυτοκίνητο συνδυαστικά με πεζοπορία.

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook