Τραπέζωμα Μητσοτάκη στην Ικαρία: «Τηρήθηκαν όλα τα μέτρα», δηλώνει ο βουλευτής – οικοδεσπότης!

τραπέζωμα-μητσοτάκη-στην-ικαρία-τηρ-1174764

Διευκρινίσεις έδωσε ο βουλευτής Σάμου της ΝΔ, καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης, σχετικά με τις εικόνες συνωστισμού και μη τήρησης των μέτρων από την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία, οι οποίες ξεσήκωσαν αντιδράσεις.

Ο Στεφανάδης σημειώνει πως στο γεύμα που παρατέθηκε από τον πρωθυπουργό στο σπίτι του τηρούνταν όλα τα μέτρα, ωστόσο ζήτησε συγγνώμη καθώς αυτό δεν έγινε εφικτό εκτός του σπιτιού στην «βόλτα» του πρωθυπουργού.

Αναλυτικά η δήλωση

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε σήμερα τα ακριτικά νησιά, Φούρνοι, Θύμαινα και Ικαρία και συζήτησε για την πορεία των εμβολιασμών, τα τοπικά προβλήματα και την προώθηση αναπτυξιακών έργων. Μετά το τέλος της περιοδείας και προ της αναχώρησης του, πέρασε από το λιμάνι του Ευδήλου Ικαρίας, τόπο καταγωγής μου. Τον κάλεσα στο σπίτι μου για ένα πρόχειρο και σύντομο γεύμα. Κατά τη διάρκεια του πρόχειρου γεύματος, τηρήθηκαν όλα τα μέτρα που επιβάλλουν τα πρωτόκολλα ελέγχου της πανδημίας, δηλαδή υπαίθριος χώρος της οικίας, χρήση μασκών στο μεσοδιάστημα του γεύματος, αριθμός ατόμων στο τραπέζι.

Στον χώρο βρίσκονταν και τα πρόσωπα της αποστολής από την Αθήνα και η ασφάλεια του προέδρου που τον συνόδευε στο ταξίδι. Λυπάμαι ειλικρινά γιατί οι εικόνες και οι συνθήκες, εκτός του χώρου που ήταν ο πρωθυπουργός, με συγκέντρωση κόσμου που προσήλθε αυθόρμητα για να τον δει από κοντά, δεν ήταν οι πρέπουσες, αποτέλεσαν αφορμή παρεξήγησης και ερμηνεύθηκε αρνητικά η έκφραση της παραδοσιακής φιλοξενίας που δείχνουμε όλοι στο νησί μας».

Σφοδρές αντιδράσεις

Ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη «Επικίνδυνο και ανεύθυνο αλαζόνα», κάνοντας λόγο για «προκλητική παραβίαση των υγειονομικών μέτρων από τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει ότι «ο άνθρωπος που ένα χρόνο τώρα κουνάει το δάκτυλο στους πολίτες για την ατομική ευθύνη χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη ο ίδιος, σήμερα ξεπέρασε κάθε όριο. Η προκλητική παραβίαση κάθε υγειονομικού μέτρου στο κορονο-πάρτι της Ικαρίας προκαλεί οργή. Τη μέρα που η κοινωνία στενάζει από τον κυβερνητικό ανορθολογισμό του άνοιξε-κλείσε και της απαγόρευσης στις 6 μμ ο πρωθυπουργός έδειξε ποιος πραγματικά είναι: ένας επικίνδυνος και ανεύθυνος αλαζόνας».

«Πρωθυπουργός και Νέα Δημοκρατία είναι υπεράνω του νόμου. Συνωστισμός και φαγοπότια επιτρέπονται μόνο γι’ αυτούς», αναφέρει σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Κίνημα Αλλαγής, παραθέτοντας εικόνες του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα, τα Τρίκαλα και σήμερα στην Ικαρία.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook