«Tranq Challenge»: Νέα επικίνδυνη μόδα στα social media – Στο νοσοκομείο 15 παιδιά

tranq-challenge-νέα-επικίνδυνη-μόδα-στα-social-media-στο-1621305

Μία νέα επικίνδυνη μόδα με το όνομα «Tranq Challenge» κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το «Tranq Challenge», που έχει viral στο Μεξικό, καλεί τα παιδιά που χρησιμοποιούν τα social media να πάρουν ηρεμιστικά και να προσπαθήσουν να μείνουν ξύπνια για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Λίγες ημέρες αφότου οι υγειονομικές αρχές στο Μεξικό προειδοποίησαν τους γονείς για την νέα επικίνδυνη τάση, 15 παιδιά κατέληξαν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, μαθητές στο Γκουαναχουάτο πήραν μέρος στο «Tranq Challenge». Κατανάλωσαν ηρεμιστικά και αναμετρήθηκαν για το ποιος θα καταφέρει να μείνει ξύπνιος για περισσότερη ώρα.

Οι αξιωματούχοι απεύθυναν νέα έκκληση στους γονείς να ελέγχουν πως χρησιμοποιούν τα social media τα παιδιά τους. Ο δήμαρχος στο Γκουαναχουάτο προέτρεψε τους γονείς να ελέγχουν τη δραστηριότητα των παιδιών τους στα social media. «Κατά κανόνα, μικρά παιδιά δεν πρέπει να έχουν λογαριασμούς στα social media» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα πριν από μερικές ημέρες, αξιωματούχος των ΗΠΑ ζήτησε από τους γονείς να απομακρύνουν εντελώς τα παιδιά κάτω των 16 ετών από τα social media.

Προειδοποίηση για το «Tranq Challenge»

Οι αρχές στο Μεξικό είχαν προειδοποιήσει για την νέα επικίνδυνη μόδα για πρώτη φορά στις 25 Ιανουαρίου, καθώς μία εβδομάδα νωρίτερα αρκετοί μαθητές αρρώστησαν στην πόλη του Μεξικό. Όλα τα παιδιά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Mail Online, ήταν ηλικίας μεταξύ 10 και 12 ετών.

Οι αξιωματούχοι εκφράζουν τους φόβους τους πως ορισμένα παιδιά μπορεί να αγοράσουν τα συγκεκριμένα φάρμακα χωρίς συνταγή. Τα φάρμακα αυτά επιβραδύνουν το κεντρικό νευρικό σύστημα. Η ισχυρότερη κοινή παρενέργεια είναι η έντονη υπνηλία. Αν όμως κάποιος κάνει υπερβολική χρήση, θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακανόνιστο καρδιακό παλμό, σε πόνους στο στήθος, χαμηλή αρτηριακή πίεση, επιληπτικές κρίσεις και δυσκολία στην αναπνοή.

Σε ακραίες περιπτώσεις, κάποιος θα μπορούσε να πέσει σε κώμα ή και να πεθάνει. Και αυτό επειδή η αναπνοή του ατόμου επιβραδύνεται τόσο πολύ που προκαλεί βλάβη στον εγκέφαλο.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook