Τραγούδι διάρκειας 17 λεπτών για τη δολοφονία του Κένεντι κυκλοφόρησε ο Μπομπ Ντύλαν

τραγούδι-διάρκειας-17-λεπτών-για-τη-δολο-1019188

Ο διάσημος Αμερικανός τραγουδιστής και Νομπελίστας λογοτεχνίας Μπομπ Ντίλαν κυκλοφόρησε εδώ και λίγες ώρες ένα ανέκδοτο τραγούδι του, που αναφέρεται στη δολοφονία του προέδρου Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι και είναι διάρκειας 17 λεπτών. Έτσι ανταποκρίνεται στη δυνατότητα μακράς ακρόασης στην περίοδο καραντίνας που περνούν οι περισσότεροι κάτοικοι αυτού του πλανήτη, λόγω της φονικής απειλής του κορωνοίού.

Είναι το πρώτο πρωτότυπο τραγούδι που κυκλοφορεί την τελευταία 8ετία ο 78χρονος «αιώνιος πρίγκιπας της ροκ».

Το κομμάτι με τίτλο Murder Most Foul (Ο πιο φαύλος θάνατος) μοιάζει περισσότερο με ποίημα, που απαγγέλλει αργά ο Μπομπ Ντίλαν με τη συνοδεία πιάνου, κρουστών και βιολοντσέλου, παρά με ένα συμβατικό τραγούδι, με στροφές και ρεφραίν.

«Ήταν μία μέρα ζοφερή στο Ντάλας. Νοέμβρης του ’63. Μια μέρα που θα μείνει θλιβερά στη μνήμη όλων» ξεκινά η πρώτη στροφή του τραγουδιού.

Ακολουθεί μία διήγηση των γεγονότων εκείνης της μέρας, σε συνδυασμό με μία σειρά από σκέψεις για την εποχή εκείνη, με πολλές μεταφυσικές πινελιές, κοντά στα πρότυπα των πρώτων αφηγηματικών και επίκαιρων κομματιών του Μπομπ Ντίλαν, στη φάση του τραγουδιού διαμαρτυρίας.

Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του τραγουδιού -δεν είχε κυκλοφορήσει κάποιο καινούργιο μουσικό κομμάτι έπειτα από το άλμπουμ Tempest (Καταιγίδα) του 2012- ο Μπομπ Ντίλαν ευχαρίστησε μέσω Twitter τους θαυμαστές του για την «υποστήριξη και την πίστη τους όλα τα χρόνια».

Πηγή: protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook