Τραγωδία: Τουλάχιστον 4 οι νεκροί από την επίθεση στη Γερμανία, ανάμεσα τους και ένα βρέφος I Videos

Η επίθεση άφησε πίσω της σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 15 τραυματίες. Δράστης ένας Γερμανός 52 ετών ο οποίος έπεσε με το τζιπ του πάνω στο πλήθος στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης. Μεταξύ των θυμάτων είναι και ένα βρέφος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης είναι 52 ετών, Γερμανός και κάτοικος της περιοχής και έχει συλληφθεί. Τα κίνητρά του ωστόσο παραμένουν ασαφή, ενώ γίνεται λόγος για «κατάσταση αμόκ». «Θα πρέπει να ρωτήσουμε τον δράστη και αυτό είναι για την ώρα δύσκολο», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης οδήγησε εσκεμμένα το μάρκας Range Rover αυτοκίνητό του προς τους ανθρώπους που βρίσκονταν στον πεζόδρομο, ενώ κινείτο επί σχεδόν ένα χιλιόμετρο με ταχύτητα 70-80 χλμ/ώρα, την οποία δεν ανέκοψε. «Κάποιοι άνθρωποι πετάχτηκαν στον αέρα από την σύγκρουση», δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικά. Ένας άνθρωπος κείτεται στο έδαφος και πολίτες καλούν σε βοήθεια. Σε δυο από αυτά αποτυπώνεται η στιγμή της σύλληψης του δράστη. Επίσης, οι στιγμές του πανικού λίγα λεπτά μετά την επίθεση.

 

Πηγή: newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ