Τραγωδία στο Ιράκ – Τουλάχιστον 52 οι νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Νασιρίγια

τραγωδία-στο-ιράκ-τουλάχιστον-52-οι-νε-1250748

Σε τουλάχιστον 52 ανέρχονται οι νεκροί από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου Αλ Χουσέιν, στην πόλη Νασιρίγια, στο νότιο Ιράκ, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό των αρχών.

Ο πρωθυπουργός Μουσταφά αλ Καντίμι κάλεσε κατεπείγουσα συνάντηση υπουργών και αξιωματούχων ασφαλείας μέσα στην νύχτα για να «εξεταστούν οι αιτίες και οι συνέπειες της πυρκαγιάς», ανέφερε το υπουργικό του συμβούλιο.

Η επαρχία Ντι Καρ, που ανήκει η Νασιρίγια, κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, οι οποίοι ζήτησαν βοήθεια από γιατρούς που βρίσκονται σε άδεια ή έχουν συνταξιοδοτηθεί.

Η πυρκαγιά, που μέχρι στιγμή δεν έχει καταστεί σαφές πως προκλήθηκε, ξέσπασε στη μονάδα Covid-19 του νοσοκομείου Αλ Χουσέιν, στην πόλη Νασιρίγια η οποία διέθετε 70 κλίνες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος των τοπικών αρχών υγείας, Χαϊντάρ αλ Χαμίλι.

«Τα θύματα πέθαναν από εγκαύματα και οι έρευνες συνεχίζονται» για αναζήτηση επιζώντων, δήλωσε ο αλ Χαμίλι, προσθέτοντας ότι πολλοί ασθενείς πιθανότατα βρίσκονται ακόμα παγιδευμένοι. Ανέφερε επίσης πως 22 άνθρωποι τραυματίστηκαν, δύο εκ των οποίων βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με μια πηγή της τοπικής υγειονομικής αρχής, η πυρκαγιά προκλήθηκε από έκρηξη κυλίνδρων παροχής οξυγόνου. Αυτή η εκδοχή είναι η ίδια με την αιτία της πυρκαγιάς που συνέβη τον περασμένο Απρίλιο σε μια κλινική Covid-19 σε ένα νοσοκομείο της Βαγδάτης, που είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 80 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook