Τραγωδία στη Ρώμη: Ένας νεκρός και 12 τραυματίες από έκρηξη σε κτήριο

τραγωδία-στη-ρώμη-ένας-νεκρός-και-12-τρα-1704739

Έκρηξη με εκδήλωση φωτιάς σημειώθηκε σε επταώροφο κτήριο υπό ανακαίνιση στη Ρώμη της Ιταλίας.

Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για έναν νεκρό και 12 τραυματίες. Το θύμα είναι άνδρας του οποίου η σορός ανασύρθηκε από πυροσβέστες στις σκάλες του κτιρίου.

Ο άνδρας πέθανε από τους καπνούς, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από την φλεγόμενη πολυκατοικία. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στην οδό Edoardo D’Onofrio, στην περιοχή Colli Aniene, στα ανατολικά της ιταλικής πρωτεύουσας.

 

Σύμφωνα με το ANSA, οι πυροσβέστες έχουν ανασύρει πολλά άτομα με αναπνευστικά προβήματα, τραύματα και εγκαύματα.

Περίπου 30 οικογένειες βρίσκονταν στο επταόροφο κτήριο, το οποίο εκκενώθηκε και οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της περιοχής.

Οι πυροσβέστες επιχειρούν με διάφορες ομάδες και οχήματα, μεταξύ των οποίων δύο βυτιοφόρα και δύο κλιμακωτά. Στο σημείο βρίσκεται και η αστυνομία.

Οι εικόνες από το σημείο με τον μαύρο καπνό μαρτυρούν το μέγεθος της φωτιάς.

«Θέλω να βγω από το σπίτι», ακούγονταν να φωνάζουν κάτοικοι καθώς οι φλόγες έγλειφαν το κτήριο. . «Καλέστε την πυροσβεστική, βγείτε έξω, βγείτε έξω», φωνάζουν άλλοι από το δρόμο, όπως μεταδίδει η La Stampa.

Παραμένουν άγνωστα τα αίτια της έκρηξης που προκάλεσε τη φωτιά, ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρουν πηγές των διασωστών, ίσως ξεκίνησε από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο κάτω από το κτίριο, όπου εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης.

Άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για διαρροή φυσικού αερίου ή κάποιο εύφλεκτο μονωτικό υλικό λόγω των έργων ανακαίνισης.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook