Τραγωδία Marfin – Συγκλονιστική μαρτυρία: Ήμουν τυχερή γιατί ανέβηκα πάνω και στάθηκα στο φαρδύ μπαλκόνι

«Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην ζήσει τέτοιες στιγμές»… Έντεκα χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από την τραγωδία της Marfin, έγκλημα που παραμένει ατιμώρητο.

Τα μηνύματα για την τραγική επέτειο πολλά. Συγκλονίζουν και τα λόγια της Μαρίας Καραγιάννη, της υπαλλήλου της Marfin που φαίνεται σε όλα τα πλάνα να εκλιπαρεί απεγνωσμένη για βοήθεια από το μπαλκόνι της τράπεζας.

Η Μαρία Καραγιάννη βρέθηκε σήμερα στον τόπο της τραγωδίας και μίλησε για τις τραγικές στιγμές που έζησε η ίδια και οι συνάδελφοί της.

Η Παρασκευή Ζούλια, ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης και η Αγγελική Παπαθανασοπούλου με το αγέννητο παιδί της δεν κατάφεραν να σωθούν. Βρήκαν τραγικό θάνατο από ασφυξία στο υποκατάστημα της τράπεζς στην οδό Σταδίου.

«Ήμουν τυχερή γιατί ανέβηκα πάνω και στάθηκα στο φαρδύ μπαλκόνι και δεν πέθανα όπως η Παρασκευή, που δεν είχε χώρο πίσω της για να απομονώσει την πόρτα και να αναπνεύσει. Όλη αυτή η ώρα με τους καπνούς που μας έλουζαν ήταν εφιαλτική. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην ζήσει τέτοιες στιγμές. Αλλά το χειρότερο είναι ότι έγινε άδικα. Τρεις ψυχές έφυγαν άδικα. Και ένα αγέννητο μωρό. Τρία σπίτια έκλεισαν», δήλωσε η κ. Καραγιάννη στον ΣΚΑΙ.

«Το χειρότερο από όλα είναι που ακούγαμε τις φωνές των παιδιών στο ισόγειο τους συναδέλφους μας, παρακαλούσαν τους δράστες να μην ρίξουν τη φωτιά. ”Είμαστε άνθρωποι μέσα, μην το ρίχνεις”. Ποιος υπολόγισε… Μόνο άνθρωποι δεν είναι αυτοί, τέρατα είναι» αναφέρει, και συγκλονίζει με τη μαρτυρία της…

Για 30 με 40 λεπτά, μέχρι να φτάσουν οι πυροσβέστες δεν ήξερε αν θα ζήσει ή θα πεθάνει.

«Δεν περιγράφονται αυτές οι στιγμές. Μας έκαναν άλλους ανθρώπους διαφορετικούς ανθρώπους. Ζήσαμε τον απόλυτο τρόμο, την απόλυτη αγωνία. Την επιθανάτιο αγωνία. Αν σε λίγη ώρα θα είμαστε ζωντανοί…»

protothema.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΚαι εμβόλιο Johnson & Johnson στο Νοσοκομείο Χανίων – Άρχισε ήδη να χορηγείται
Επόμενο άρθροΧανιά | Πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί, με επέμβαση κατοίκων και Πυροσβεστικής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ