Τραγικά στοιχεία για τα φετινά τροχαία στην Κρήτη – Ένας στους τέσσερις νεκρούς κάτω των 25 ετών

Ο 19χρονος Γιώργος που έχασε τη ζωή του απροσδόκητα στο κέντρο του Ηρακλείου είναι το 40ο θύμα του Μολώχ της ασφάλτου στο νησί, από την αρχή της χρονιάς και το έβδομο άτομο που χάνει τη ζωή του σε τροχαίο μέσα σε πόλη της Κρήτης.

Τα στατιστικά στοιχεία για τα θανατηφόρα τροχαία που σημειώθηκαν στο νησί τον τελευταίο χρόνο, ανέλυσε στο Creta24 o πρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης.

8 είναι οι νέοι ηλικίας 18-25 που εννέα μήνες τώρα έχουν προστεθεί στη μακρά μακάβρια λίστα όσων άφησαν την τελευταία τους πνοή έπειτα από τροχαίο.

Αναλυτικά από την αρχή της χρονιάς έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαίο: 2 παιδιά ηλικίας 0-17 ετών, 8 άτομα ηλικίας 18-25 ετών, 6 άτομα ηλικίας 26-35 ετών, 11 άτομα ηλικίας 36-55 ετών και 13 άτομα άνω των 55 ετών.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι ένα στα τέσσερα θύματα τροχαίων είναι κάτω των 25 ετών.

Μέχρι σήμερα και στους τέσσερις νομούς του νησιού έχουν χάσει τη ζωή τους 31 άνδρες και 9 γυναίκες ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τροχαία δυστυχήματα στους 40.

Μέσα σε πόλεις έχουν χάσει τη ζωή τους 7 άτομα , 6 σκοτώθηκαν στο ΒΟΑΚ και 27 σε επαρχιακά οδικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία μεγάλη αύξηση παρατηρείται στις εκτροπές οχημάτων, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα των θανάσιμο τραυματισμό των επιβαινόντων.

Συγκεκριμένα μέχρι και σήμερα από τους 40 νεκρούς 14 έχασαν τη ζωή τους μετά από συγκρούσεις, 2 έπειτα από παρασύρσεις και 24 αφού τα αυτοκίνητα ή τα δίτροχά τους εξετράπηκαν της πορείας τους.

Το σημερινό τροχαίο στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου προσέθεσε ένα ακόμη άτομο στα δραματικά στατιστικά στοιχεία που καταδεικνύουν πως από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα 17 άτομα έχουν σκοτωθεί σε τροχαία με μηχανές έναντι 15 που έχουν χάσει τη ζωή του μετά από τροχαίο με αυτοκίνητο.

creta24.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροThe Voice: H μάχη με το αλκοόλ και τα κιλά – Η εξομολόγηση που συγκλόνισε
Επόμενο άρθροΧανιά | Στην Σούδα το Marella Discovery με πάνω από 800 επιβάτες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ