Τους πήραν στο ψιλό… Στα όρια της γελοιοποίησης οι οικονομικές θεωρίες της ΝΔ

τους-πήραν-στο-ψιλό-στα-όρια-της-γελοι-1707129

Τους πήρε στο ψιλό και η επιστημονική κοινότητα

Σε κανονικές συνθήκες – μιντιακές, πολιτικές – η δήλωση του καθηγητή Οικονομικών Θεόδωρου Λιανού θα λεγόταν «φτύσιμο» για την κυβέρνηση. Αλλά στις συνθήκες που όλοι ξέρουμε και βιώνουμε, πρόκειται απλώς για ψιχάλα – ούτε καν για βροχή – τύπου «έλα μωρέ, ξέρει περισσότερα αυτός από τον… Σκέρτσο;».

Τι λέει ο κ. Λιανός; Καταρρίπτει όλα τα φληναφήματα και τους ισχυρισμούς σε βαθμό ληρολογημάτων, της ΝΔ περί της φορολογικής πολιτικής και τοποθετείται ως εξής, με αφορμή τα όσα λέει το ΠΑΣΟΚ σχετικά:

«Η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη φορολογία των μερισμάτων είναι δίκαιη και ταυτόχρονα έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα για δύο λόγους: οι εισπραττόμενοι φόροι μπορούν να συμβάλουν στην αναπτυξιακή προσπάθεια, εφ’ όσον χρησιμοποιηθούν κατάλληλα, και να αυξήσουν την ρευστότητα των επιχειρήσεων αντί της ρευστότητας των μερισματούχων».

Προσθέτοντας δε και την άποψη για τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις γονικές παροχές, ο κ. Λιανός ρίχνει και την κανονική κατραπακιά στους «Άνταμ Σμιθ από το πανέρι»: «Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ είναι στοιχεία ενός καλού φορολογικού συστήματος, και η κριτική της ΝΔ είναι πρόχειρη και αντιεπιστημονική».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook