Τους κατηγορούν για κατοχή εκρηκτικής ύλης που… δεν κατείχαν | Photo + Video

τους-κατηγορούν-για-κατοχή-εκρηκτική-1076100

Ενώπιον του ανακριτή οδηγούνται σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι οι τρεις συλληφθέντες από την επίθεση αστυνομικών κατά διαδηλωτών έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Για κακούργημα από πλευράς των αστυνομικών κάνει λόγο στην efsyn.gr η συνήγορος υπεράσπισής τους, Αντωνία Λεγάκη, επισημαίνοντας πρωτοφανή απόδοση κακουργήματος στους εντολείς της.

Οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για κακούργημα και πλημμελήματα.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης αυτής, όμως, έχουν βρεθεί τα «πειστήρια» που αναφέρει ότι έχει συγκεντρώσει η αστυνομία κατά τη διάρκεια των συλλήψεων, καθώς και ένα βίντεο από το οποίο προκύπτουν ερωτήματα για ενδεχόμενη προσπάθεια αστυνομικών να «φυτέψουν» μία βόμβα μολότοφ στους συλληφθέντες. Στο βίντεο μέλη της ομάδας ΔΡΑΣΗ φαίνονται να συγκεντρώνουν τα «αποδεικτικά στοιχεία», ενώ έχουν περάσει χειροπέδες στους δύο νεαρούς. Ανάμεσα στα αντικείμενα φαίνεται να κρατούν και ένα μπουκαλάκι στο οποίο μάλλον περιέχεται βενζίνη.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της συνηγόρου τους, Αντωνίας Λεγάκη, στην efsyn.gr η οποία επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά αποδίδεται το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικής ύλης παρόλο που σύμφωνα με τους ίδιους τους αστυνομικούς η εκρηκτική ύλη βρέθηκε στον δρόμο και όχι στην κατοχή των συλληφθέντων».

Παράλληλα, τονίζει ότι σε βίντεο έχει καταγραφεί ο άγριος ξυλοδαρμός των διαδηλωτών, κάτι που συνιστά κακούργημα από την πλευρά των αστυνομικών, οι οποίοι προέβησαν σε ξεκάθαρη περίπτωση βασανιστηρίων.

«Αυτή η συμπεριφορά κρατικών υπαλλήλων, χωρίς διακριτικά, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, κατά τρόπο που να μην μπορεί κανένας πολίτης να καταγγείλει την κακουργηματικά παράνομη συμπεριφορά τους, η οποία συνιστά το κακούργημα των βασανιστηρίων, για το οποίο προβλέπεται κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών από τον Ποινικό Κώδικα, δείχνει ότι η κυβέρνηση δίνει την εντολή στα όργανα της τάξης να συμπεριφέρονται ως συμμορία με σκοπό να τρομοκρατήσει όλους τους ανθρώπους που αντιστέκονται και διεκδικούν δικαιώματα και ελευθερίες και έτσι να καταργήσει στην πράξη το δικαίωμα στη διαδήλωση χωρίς να χρειάζονται πολλά πολλά νομοθετήματα, σπέρνοντας απλώς τον τρόμο» δηλώνει χαρακτηριστικά στην efsyn.gr.

Οι αναφορές της συνηγόρου των κατηγορουμένων έχουν ιδιαίτερη σημασία, καθώς, όπως καταγράφεται σε σχετική ανακοίνωση, η «επίσημη» εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. (η οποία αρνείται προσπάθεια ενοχοποίησης, χωρίς να σχολιάζει τις εικόνες βαρβαρότητας) αναφέρει ότι:

Μετά το πέρας χθεσινής συγκέντρωσης στην πλατεία Βικτωρίας, ομάδα (100) περίπου ατόμων, αφού απομακρύνθηκαν από τον χώρο της συγκέντρωσης, κινήθηκαν προς την οδό Πατησίων, κρατώντας ξύλινα καδρόνια και έχοντας οι περισσότεροι εξ αυτών καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κράνη.

Στη συμβολή της οδού Πατησίων με την οδό Αντωνιάδου, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς της Ομάδας «ΔΡΑΣΗ» πετώντας εναντίον τους πέτρες, γυάλινα μπουκάλια κ.α. αντικείμενα.

Επιπλέον έρριψαν κατά των αστυνομικών και αυτοσχέδιο εμπρηστικό εκρηκτικό μηχανισμό (Α.Ε.Ε.Μ.), αποτελούμενο από πλαστικό μπουκάλι με εύφλεκτο υγρό και προσαρμοσμένη κροτίδα, ο οποίος παρότι ενεργοποιήθηκε ευτυχώς δεν εξερράγη, λόγω μη πλήρους καύσης του φυτιλιού της κροτίδας. Ο μηχανισμός κατασχέθηκε και αποστέλλεται στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις.

Να σημειωθεί ότι στα βίντεο και τις φωτογραφίες που καταγράφουν τη σύλληψη, αλλά και τον άγριο ξυλοδαρμό, οι δύο από τους συλληφθέντες δεν φαίνονται να έχουν ούτε σακίδια στην πλάτη ούτε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Τέλος, νέα ερωτήματα φαίνεται να προκύπτουν από την φωτογραφία της «εκρηκτικής ύλης» που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία και στην οποία απεικονίζεται ένα «φιτίλι» δεμένο πάνω στο μπουκάλι, ενώ στο βίντεο δεν είναι εμφανές ότι το μπουκάλι έχει «φιτίλι».

Πηγή: efsyn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook