Τους άφηνε να φουμάρουν ναργιλέ μέσα στο μαγαζί και θα πληρώσει – Οι παραβάσεις σε όλη την Κρήτη

τους-άφηνε-να-φουμάρουν-ναργιλέ-μέσα-σ-1357896

Πεντακόσια ευρώ θα πληρώσει ένας ιδιοκτήτης καφετέριας στο Ρέθυμνο, καθώς διέθετε ναργιλέδες στο εσωτερικό του καταστήματος, κάτι που έχει απαγορευτεί από τότε που ισχύει ο αντικαπνιστικός νόμος και στους εσωτερικούς χώρους.

Ο αντικαπνιστικός νόμος απαγορεύει το κάπνισμα αλλά και τα προϊόντα καπνού ένα εκ των οποίων φέρεται να είναι και η χρήση ναργιλέ. Σύμφωνα με τους ορισμούς για το Άρθρο 2 – Νόμος 4419/2016 – Ορισμοί (Άρθρο 2 της Οδηγίας 2014/40) σε ισχύ του νόμου: «13) «καπνός για ναργιλέ»: προϊόν καπνού που μπορεί να καταναλωθεί μέσω ναργιλέ. Για τους σκοπούς του παρόντος νόμου, ο καπνός για ναργιλέ θεωρείται προϊόν καπνού που προορίζεται για κάπνισμα.

Η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζει με αμείωτη ένταση τους ελέγχους τόσο για τις παραβάσεις που αφορούν στα μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού όσο και για τις παραβάσεις που αφορούν στον αντικαπνιστικό νόμο.

Συνολικά, η ΕΛΑΣ στην Κρήτη, το Σάββατο 15 Ιανουαρίου πραγματοποίησε 2.502 ελέγχους από τους οποίους προέκυψαν παραβάσεις σε όλους τους νομούς.

Πιο αναλυτικά, στα Χανιά, διαπιστώθηκαν έξι συνολικά παραβάσεις για μη χρήση της μάσκας, τέσσερις σε πεζούς, μια σε επιβάτη λεωφορείου και μια σε πελάτη μίνι μάρκετ.

Στο Ρέθυμνο, εκτός από την παράβαση καπνίσματος (ναργιλέδων), καταγράφηκε μια παράβαση για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστης χωρητικότητας ατόμων σε καφετέρια, με αποτέλεσμα να επιβληθεί στον ιδιοκτήτη πρόστιμο 300 ευρώ.

Στο Ηράκλειο, επιβλήθηκαν επτά πρόστιμα για μη χρήση της μάσκας, πέντε σε πεζούς και δυο σε πελάτες καταστημάτων.

Στο Λασίθι καταγράφηκαν τέσσερις παραβάσεις για μη χρήση της μάσκας σε πεζούς.

zarpanews.gr

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook