Τούρτα παγωτό σοκολάτα

τούρτα-παγωτό-σοκολάτα-741420

Θα ενθουσιάσει τους μικρούς και θα ευχαριστήσει με το παραπάνω τους μεγάλους. Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια τούρτα παγωτό άλλωστε;

Μερίδες:6-8 Χρόνος προετοιμασίας:30′ Χρόνος μαγειρέματος:0′ Έτοιμο σε:30′ Χρόνος αναμονής:6-8 ώρες

της Ιωάννας Σταμούλου

Υλικά

Για τη βάση

1 φάκελο τριμμένο μπισκότο

80γρ. βούτυρο λιωμένο
Για το παγωτό

1 κουτί Μείγμα για Παγωτό με γεύση Παρφέ Σοκολάτα

1 φλιτζάνι φουντούκια καβουρντισμένα

125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

650 ml γάλα
Για τη διακόσμηση

marshmallows

1 φάκελο κουβερτούρας σε σταγόνες

Σιρόπι Σοκολάτα

Διαδικασία

Ετοιμάζετε το Παγωτό Παρφέ Σοκολάτα και το αφήνετε σε μπολ να παγώνει στην κατάψυξη.

Για τη βάση: Ανακατεύετε το λιωμένο βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο, να φτιάξετε ένα μίγμα σαν βρεγμένη άμμο. Παίρνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο και απλώνετε πάνω της το μίγμα του μπισκότου που φτιάξατε. Το πιέζετε με την παλάμη να δημιουργήσετε ένα λεπτό στρώμα που θα καλύψει τη βάση και τα πλαϊνά τοιχώματα της φόρμας, φτάνοντας όσο πιο ψηλά μπορείτε.

Βγάζετε από την κατάψυξη το μισοπαγωμένο παγωτό και ανακατεύετε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και τα φουντούκια. Αδειάζετε το παγωτό μέσα στη φόρμα, σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε την τούρτα στην κατάψυξη να παγώσει καλά.

Όταν θέλετε να σερβίρετε, βγάζετε την τούρτα από την κατάψυξη 10 λεπτά πριν και την ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Διακοσμείτε με marshmallows, Κουβερτούρα σε Σταγόνες και Σιρόπι Σοκολάτας. Σερβίρετε κόβοντας σε κομμάτια.

olivemagazine.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook