Τούρτα παγωτό με κεράσια και σοκολάτα

τούρτα-παγωτό-με-κεράσια-και-σοκολάτα-1059167

Μια εύκολη και νόστιμη τούρτα που θα κλέψει τις εντυπώσεις στα καλοκαιρινά τραπέζια από τον Λάμπρο Βακιάρο

Μερίδες:8-10

Υλικά

Για τη βάση

300γρ. μπισκότα με γεύση σοκολάτας

75γρ. βούτυρο λιωμένο
Για τη γέμιση

120γρ. γάλα

600γρ. κεράσια, ακαθάριστα

240γρ. φυτική κρέμα με 20% λιπαρά

200γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

70γρ. ζάχαρη άχνη

100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Διαδικασία

Βάζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα και τα αλέθετε καλά, να γίνουν σκόνη. Μεταφέρετε σε μπολ και ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο.

Στρώνετε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο, διαστάσεων 24-26εκ., με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, απλώνετε μέσα το μίγμα της βάσης και με μια λεία επιφάνεια (π.χ. τον πάτο ενός ποτηριού) τη στρώνετε καλά.

Πλένετε και εκπυρηνώνετε τα κεράσια με το ειδικό εργαλείο ή τα κόβετε στη μέση και αφαιρείτε το κουκούτσι.

Βάζετε στο μπλέντερ το γάλα και περίπου τα 2/5 από τα κεράσια και πολτοποιείτε. Μεταφέρετε το μείγμα σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη άχνη και ομογενοποιείτε με σύρμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως και το τυρί.

Παράλληλα στον κάδο του μίξερ ή με μίξερ χειρός αφρατεύετε τη φυτική κρέμα, χτυπώντας με το σύρμα για 1-1,5 λεπτό. Στη συνέχεια, την προσθέτετε στο υπόλοιπο μείγμα και με μια μαρίζ ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί. Τέλος, προσθέτετε τα υπόλοιπα κεράσια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, ανακατεύετε απαλά και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα.

Βάζετε την τούρτα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες και στη συνέχεια ξεφορμάρετε. Διακοσμείτε αν θέλετε με λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα και ολόκληρα κεράσια και σερβίρετε.

olivemagazine.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook