Τουρλού κατσαρόλας

τουρλού-κατσαρόλας-1045477

Πανεύκολο και πεντανόστιμο τουρλού λαχανικών στην κατσαρόλα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην μαγειρευτεί αυτό το φαγητό το καλοκαίρι σε όλα τα σπίτια της Ελλάδας. Το συναντούμε σε πολλές παραλλαγές, με διάφορες ονομασίες, αλλά η νοστιμιά είναι πάντα η ίδια

Προετοιμασία: 0:10′ Μαγείρεμα: 0:30′ Πανεύκολη Μερίδες: 6

της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Υλικά 

2 μελιτζάνες φλάσκες κομμένες σε μεγάλα καρέ

2 κολοκύθια κομμένα σε μεγάλα καρέ

2 μέτριες ντομάτες

2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε μεγάλα καρέ

1 πατάτα κομμένη σε μεγάλα καρέ

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ

1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε μεγάλα καρέ

1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο

1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο

3/4 φλ. ελαιόλαδο

1 πρέζα ζάχαρη

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

200 γραμ. φέτα κομμένη σε καρέ ή χοντρά τρίμματα

Εκτέλεση

Για το τουρλού κατσαρόλας, πλένουμε πρώτα όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ.

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε πλασoτέ κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2΄. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2΄- 3΄. Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 20΄ (χωρίς προσθήκη νερού). Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σκεπάζουμε 5΄ την κατσαρόλα και σερβίρουμε το τουρλού λαχανικών με τραγανό φρέσκο ψωμί. Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.

argiro.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook