Τούρκος αναλυτής βάζει στο στόχαστρο την Ελλάδα – “Είναι η νούμερο ένα απειλή για την Τουρκία”

τούρκος-αναλυτής-βάζει-στο-στόχαστρο-1435322

«Η νούμερο 1 απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα» ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο CNN Turk κατά τη διάρκεια εκπομπής για την ένταση ανάμεσα στις δύο χώρες, με τίτλο: «Ποιο είναι το σχέδιο της Ελλάδας για 18 πολεμικά πλοία στο Αιγαίο;».

Όπως υποστήριξε ο ίδιος, τα τουρκικά συμφέροντα συγκρούονται με τα ελληνικά στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο, επειδή η χώρα μας δεν αποδέχεται το αφήγημα περί της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

«Η νούμερο 1 απειλή για την Τουρκία είναι η Ελλάδα, διότι τα συμφέροντα συγκρούονται. Δείτε στην Ανατολική Μεσόγειο, που τα συμφέροντα συγκρούονται, δείτε δεν θέλουν να αποδεχτούν την υφαλοκρηπίδα μας» δήλωσε συγκεκριμένα ο Καρακούς. «Για να σταματήσουν, δε, τη χερσαία μας στρατιωτική επιχείρηση, έβαλαν τους Αμερικανούς στην Αλεξανδρούπολη», υποστήριξε, σύμφωνα με τα tourkikanea.gr.

Ο ίδιος είχε πρόσφατα αναφερθεί ξανά στην Αλεξανδρούπολη και είχε πει ότι η εγκατάσταση των Αμερικανών στην πόλη παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Το πιστεύω ιδιαίτερα για την Αλεξανδρούπολη, η σύσταση εκεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες βάσης είναι με τρόπο που να κόβει την πορεία των χερσαίων δυνάμεών μας ώστε να μην μπορέσουμε να κάνουμε χερσαία επιχείρηση. Τόσο το λιμάνι, όσο και το αεροδρόμιο και ακολούθως και η περιοχή του πεδίου βολής, συνιστούν παρεμπόδιση για τη χερσαία μας επιχείρηση» είχε επισημάνει.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook