Τουρκικός Τύπος: Δεν επιστρέφει το Oruc Reis, συνεχίζει στα δυτικά της Ρόδου

τουρκικός-τύπος-δεν-επιστρέφει-το-oruc-reis-σ-1095861

Οργισμένη δήλωση για την παρουσία γαλλικών αεροσκαφών στην Κύπρο έκανε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι. Την ίδια ώρα τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το Oruc Reis δεν πρόκειται να γυρίσει στην Τουρκία αλλά μπορεί να φτάσει και έως το Καστελόριζο!

«Η προσωρινή ή μόνιμη ανάπτυξη αυτών των αεροσκαφών στο νησί είναι αντίθετη προς τις συμφωνίες του 1960. Με αυτή τη στάση, η Γαλλία, που δεν είναι εγγυήτρια δύναμη στο νησί, ενθαρρύνει επικίνδυνα το ελληνοκυπριακό δίδυμο το οποίο είναι υπεύθυνο για τις τρέχουσες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο», είπε ο Χαμί Ακσόι. Σύμφωνα με το τουρκικό ΥΠΕΞ, «η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι είναι εκείνοι που προσπαθούν για την εξεύρεση λύσης» στην περιοχή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σε δημοσίευμά της η Γενί Σαφάκ αναφέρει πως το Oruc Reis δεν πρόκειται να επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία, εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας που σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης, και θα διευρύνει τις έρευνές του, φτάνοντας ίσως και κοντά στο Καστελόριζο και δυτικά της Ρόδου.

Σε δημοσίευμά της η Γενί Σαφάκ αναφέρει πως το Oruc Reis δεν πρόκειται να επιστρέψει σήμερα στην Τουρκία, εξαιτίας της στάσης της Ελλάδας που σαμποτάρει την αναζήτηση λύσης, και θα διευρύνει τις έρευνές του, φτάνοντας ίσως και κοντά στο Καστελόριζο και δυτικά της Ρόδου.

Βέβαια όλα αυτά πριν την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τραμπ με τον Ερντογάν και θα ε΄χει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή άλλαξε τον σχεδιασμό του Τούρκου προέδρου.

HURRIYET: «Ψευτόμαγκας η Αθήνα«. Ο Ερντογάν έτσι μίλησε για την Ελλάδα. Η άσκηση της πρόκλησης. Η Ελλάδα ξεκίνησε άσκηση με την Γαλλία, την Ιταλία και τους Ελληνοκύπριους.

ΜΙLLIYET «Aπο το HORA στο ORUC REIS”. Όταν το HORA με την ονομασία Sismik-1 είχε πλεύσει στο Αιγαίο, η Αθήνα είχε ανεβάσει τους τόνους όμως είχε πάρει την κατάλληλη απάντηση. Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται με το ORUC REIS.

AKSAM ”Ξεκάθαρη προειδοποίηση στην Αθήνα᾽᾽

YENI SAFAK ”Το Oruc Reis δεν θα επιστρέψει. Θα κάνει έρευνες νότα του Καστελόριζου και δυτικά της Ρόδου᾽᾽

CUMHURIYET: H Aθήνα αυξάνει την ένταση, πήρε πίσω της κάποιες χώρες της Ε.Ε και πλέει σε επικίνδυνα νερά. Πραγματοποιεί κοινές ασκήσεις με Γαλλία , Ιταλία Ελληνοκύπριους και επεκτείνει σε 12 μίλια τα χωρικά της ύδατα στο Ιόνιο.

newsit.gr

One thought on “Τουρκικός Τύπος: Δεν επιστρέφει το Oruc Reis, συνεχίζει στα δυτικά της Ρόδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook