Τουρκικό πολεμικό απείλησε ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης

τουρκικό-πολεμικό-απείλησε-ερευνητι-1208364

Θρίλερ εξελίχθηκε στην θαλάσσια περιοχή νοτίως της Κρήτης, λίγες μόλις ώρες μετά την επεισοδιακή συνέντευξη Τύπου ανάμεσα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, και τον τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως αναμεταδίδει το ethnos.gr, επικαλούμενο ρεπορτάζ του Open, όλα ξεκίνησαν μόλις ολοκληρώθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο υπουργών Εξωτερικών στην Άγκυρα. Το γαλλικό ερευνητικό πλοίο L’ATALANTE ζήτησε από την Ελλάδα άδεια για να πραγματοποιήσει έρευνες μέσα στην περιοχή της ελληνοαιγυπτιακής συμφωνίας, νοτιοανατολικά της Κρήτης και δυτικά του 28ου μεσημβρινού.

Μόλις η Ελλάδα εξέδωσε σχετική NAVTEX, η Τουρκία δεν προχώρησε μόνο σε αντι-NAVTEX, αλλά έστειλε και φρεγάτα στην ευρύτερη περιοχή και ζήτησε από το γαλλικό πλοίο να αποχωρήσει. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, πλοίο του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρακολουθεί από την πρώτη στιγμή όλες τις κινήσεις στην περιοχή. Πρόκειται, μάλιστα, για την πρώτη φορά που η Τουρκία αμφισβητεί εμπράκτως την ελληνοαιγυπτιακή αποκλειστική οικονομική ζώνη.

Δείτε τι αναφέρθηκε στο Open TV:

Το γαλλικό πλοίο προχωρά κανονικά στις έρευνές του και το μεσημέρι της Κυριακής έδινε στίγμα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κάσου:zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook