Τουρκικά ΜΜΕ για την επίσκεψη Δένδια στην Κωνσταντινούπολη: «Περίεργη η συνάντηση με Ιμάμογλου»

τουρκικά-μμε-για-την-επίσκεψη-δένδια-σ-973720

Την αντίδραση ορισμένων τουρκικών μέσων προκάλεσε η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Κωνσταντινούπολη παρά το γεγονός ότι είχε ως μοναδικό σκοπό την παρουσία του στο Φανάρι και την παρακολούθηση της Θείας Λειτουργίας των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα της εφημερίδας Takvim  η οποία πρόσκειται στον Ερντογάν, σχολιάζει αρνητικά την ανάρτηση του Νίκου Δένδια για τη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου καθώς ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε «Consantinopole» και όχι «Insanbul». Παράλληλα, χαρακτηρίζει «περίεργη» τη συνάντηση των δύο ανδρών στο Φανάρι, την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος ταξίδευε εκτάκτως στην Τυνησία.

Την ίδια στιγμή, άλλες ιστοσελίδες κατηγορούν τον Ιμάμογλου ότι  επέλεξε σκοπίμως να επισκεφτεί ανήμερα Χριστουγέννων το Πατριαρχείο, προκειμένου να έχει έστω κι αυτή τη σύντομη συνάντηση με τον Νίκο Δένδια, καθώς το κόμμα του έχει δηλώσει την αντίθεσή του στην πολιτική Ερντογάν στη Λιβύη.

Από τη δική του πλευρά ο Νίκος Δένδιας με δήλωσή του έστειλε τις δικές του ευχές μετά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη:

«Είχα τη χαρά σήμερα να γιορτάσω τα Χριστούγεννα στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου άκουσα τη λειτουργία την οποία έκανε ο προκαθήμενος ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και δέχτηκα μαζί με την οικογένειά μου τις ευλογίες του. Θα ήθελα με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ σε όλες και όλους, καταρχήν σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, στους ορθόδοξους χριστιανούς αλλά και σε όλους τους ανθρώπους απανταχού της οικουμένης και εδώ στους Τούρκους οικοδεσπότες μας ό,τι καλό. Υγεία, ευτυχία, αγάπη και ευημερία. Να είμαστε πάντα καλά και του χρόνου!», ανέφερε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook