Τουρκία: Το σόου της Ακσενέρ στο κοινοβούλιο για την ακρίβεια – Πήγε με μήλα, ντομάτες και πατάτες

τουρκία-το-σόου-της-ακσενέρ-στο-κοινοβ-1578221

Οι τιμές στα βασικά αγαθά στην Τουρκία τραβούν την ανηφόρα, με τους περισσότερους πολίτες να μην μπορούν να αγοράσουν ακόμη και τα απαραίτητα. Οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι σχεδόν απαγορευτικές, καθώς η ακρίβεια έχει ξεφύγει. Η Μεράλ Ακσενέρ, ανέβηκε στο βήμα του κοινοβουλίου με κάποια από αυτά τα προϊόντα και έδειξε τις αλλαγές στις τιμές πολλών αγαθών, μεταξύ των οποίων το γιαούρτι, το λεμόνι, η μελιτζάνα και το τυρί, μία προς μία, μέσα σε ένα χρόνο.

Θέλοντας να επισημάνει το πρόβλημα του πληθωρισμού στην χώρα, πήρε ντομάτες, πατάτες και μήλα μέσα στο Κοινοβούλιο. Τόνισε ότι οι αυξήσεις σε βασικά τρόφιμα στην Τουρκία φτάνουν μέχρι και το 247%.

«Την περασμένη εβδομάδα, η Κεντρική Τράπεζα μείωσε το βασικό επιτόκιο στο 9%. Έτσι, το επιτόκιο έπεσε σε μονοψήφιο αριθμό. Τι άλλαξε λοιπόν στη χώρα μας; Τίποτα… Ούτε η ισοτιμία κυμάνθηκε ούτε τα επιτόκια άλλαξαν. Με άλλα λόγια, με την ευκαιρία αυτή, είδαμε για άλλη μια φορά ότι το χαμηλό επιτόκιο πολιτικής της Κεντρικής Τράπεζας χρησιμεύει μόνο για να κάνει τον κ. Ερντογάν ευτυχισμένο. Διότι δεν υπάρχει καμία επίδραση στην οικονομία. Κανείς δεν πιστεύει πια το ψέμα του. Γιατί η ακρίβεια στην αγορά συνεχίζει να πλήττει τους πολίτες μας. Η «φωτιά» στην κουζίνα συνεχίζει να μεγαλώνει» περιέγραψε.

«Κύριε Ερντογάν, πόσο σε άλλαξε το παλάτι» είπε η Ακσενέρ και πρόσθεσε: «Έχεις ξεχάσει τι θα πει να πεινάει κάποιος».

 

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook