Τουρκία: Το «Oruc Reis» θα ξεκινήσει για το τεμάχιο που είναι «υπό Ελληνική κατοχή» κάτω από την Κρήτη

τουρκία-το-oruc-reis-θα-ξεκινήσει-για-το-τεμ-1078026

Για τη Μεσόγειο ετοιμάζεται να ξεκινήσει το τουρκικό ερευνητικό Ορούτς Ρέις, σύμφωνα με το τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Anadolu.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Ορούτς Ρέις ετοιμάζεται να ξεκινήσει για τη Μεσόγειο «έπειτα από τις απαραίτητες προετοιμασίες», χωρίς να προσδιορίζει πότε αναμένεται αυτό να συμβεί.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης, ότι το Ορούτς Ρέις είχε πραγματοποιήσει παλαιότερα έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα και τον Μαρμαρά και από τότε συνεχίζει τις δραστηριότητές του στη Μεσόγειο.

Γενί Σαφάκ: «Eτοιμο για την Κρήτη το Oruc Reis»

Σημειώνεται ότι η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» υποστηρίζει στο σημερινό της φύλλο ότι η Τουρκία στέλνει το «Oruc Reis» στα νοτιο-ανατολικά της Κρήτης, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνες για φυσικό αέριο.

Όπως μεταδίδει το «SigmaLive» η εφημερίδα αναφέρει ότι, στο πλαίσιο του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης, η πρώτη αποστολή του «Oruc Reis» θα είναι το τεμάχιο 15 κάτω από την Κρήτη, ένα τεμάχιο το οποίο βρίσκεται όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Τούρκοι «υπό ελληνική κατοχή». Αυτό βέβαια θα γίνει μόλις δημοσιοποιηθούν στα Ηνωμένα Εθνη οι ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας που συμφώνησαν Τουρκία και Λιβύη, δηλαδή, σύμφωνα με τη «Γενί Σαφάκ», οι έρευνες αλλά και οι γεωτρήσεις των τουρκικών πετρελαίων στην περιοχή θα ξεκινήσουν εντός τους έτους.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook