Τουρκία: Ποινή κάθειρξης 8.658 ετών στον τηλε-ιεροκήρυκα «γκουρού» – Εμφανιζόταν περιτριγυρισμένος από ημίγυμνες κοπέλες

τουρκία-ποινή-κάθειρξης-8-658-ετών-στον-τη-1567663

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης καταδίκασε σήμερα έναν τηλε-ιεροκήρυκα «γκουρού», ηγέτη θρησκευτικής σέχτας, τον Αντνάν Οκτάρ, σε περισσότερα από 8.600 χρόνια κάθειρξη, ο οποίος στο παρελθόν είχε καταδικαστεί ξανά για μια σειρά εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων σεξουαλικών επιθέσεων.

Ο 60χρονος Οκτάρ, γνωστός κυρίως με το ψευδώνυμο Χαρούν Γιαχία, έγινε διάσημος με την παρουσίαση μιας εκπομπής σε διαδικτυακό κανάλι της Τουρκίας στην οποία εμφανιζόταν περιτριγυρισμένος από νεαρές, ημίγυμνες κοπέλες, τις οποίες αποκαλούσε «γατάκια».

Συνελήφθη τον Ιούλιο του 2018, καταδικάστηκε σε 8.658 χρόνια κάθειρξη, για κατηγορίες μεταξύ των οποίων σεξουαλικές επιθέσεις, κλοπή προσωπικών δεδομένων και στέρηση ελευθερίας, σύμφωνα με το επίσημο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε σε δέκα συγκατηγορούμενους, μέλη της οργάνωσής του. Ο Οκτάρ καταδικάστηκε αρχικά τον Ιανουάριο του 2021 σε 1.075 χρόνια κάθειρξη, προτού ακυρωθεί η ετυμηγορία από το εφετείο.

Στο εξωτερικό, ο Οκτάρ έγινε διάσημος μετά τη δημοσίευση ενός «Άτλαντα της δημιουργίας» στον οποίο απέρριπτε τις εξελικτικές θεωρίες.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook