Τουρκία: Πιθανότητες για νίκη Ερντογάν από τον πρώτο γύρο, δείχνουν τελευταίες δημοσκοπήσεις

τουρκία-πιθανότητες-για-νίκη-ερντογά-1690919

Πιθανό νικητή από τον πρώτο μάλιστα γύρο των τουρκικών προεδρικών εκλογών θέλουν τον νυν πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δύο νέες δημοσκοπήσεις.

Ειδικότερα, από τις τρείς πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις που έγιναν στην Τουρκία για τις εκλογές, η μία δείχνει νικητή τον Κιριντσάρολου, αλλά οι άλλες δύο τον Ταγίπ Ερτνγοάν. Η έρευνας της İstanbul Ekonomi Araştırma (Μάιος 12) δίνει στον Κιλιτσντάρογλου 50.5%, στον Ερντογάν 45.6%, και στον Oğan 3.9%.

Ωστόσο, οι εταιρείες Areda και ASAL που πραγματοποιήθηκαν στις 11-12 Μαϊου δείχνουν τον Ερντογάν να παίρνει πάνω από 50%

Σημειώνεται ότι ο δεύτερος γύρος, που έχει προγραμματιστεί για τις 28 Μαΐου, θα διεξαχθεί εάν κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει το 50% των ψήφων.

Έρευνα Asal: Μπροστά με 50,6%

Η δημοσκόπηση της Asal προβλέπει ότι ο Ερντογάν θα λάβει το 50,6% των ψήφων και ο Κιλιτσντάρογλου το 46,3%.

Η έρευνα της Asal διεξήχθη σε πάνω από 2.000 άτομα από τις 10 έως τις 12 Μαΐου. Μετά την απόσυρση του Ince, ο δημοσκόπος επικοινώνησε ξανά με τους ερωτηθέντες για να διευκρινίσει τα αποτελέσματα. Το περιθώριο λάθους της έρευνας ανήλθε στο 2,5%.

Έρευνα Areda: Νίκη με 51,3%

Η έρευνα του Areda έδειξε ότι το 51,3% των ερωτηθέντων είναι έτοιμο να ψηφίσει τον Ερντογάν αύριο, ενώ το 44,2% πρόκειται να στηρίξει τον Κιλιτσντάρογλου και τον Σινάν Ογκάν ένα σχεδόν 4%.

Η έρευνα της Areda διεξήχθη σε 25.000 ανθρώπους από τις 11 έως τις 12 Μαΐου. Έγινε μια από τις πρώτες δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν αφού ο Μουχαρέμ Ιντζέ, άλλος υποψήφιος για την προεδρία, ανακοίνωσε την απόσυρση της υποψηφιότητάς του τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι η Areda, δεν παρείχε πληροφορίες σχετικά με την πηγή χρηματοδότησης και το περιθώριο σφάλματος. Από τις 4 Μαΐου, οι δημοσκόποι είναι υποχρεωμένοι να ανακοινώσουν για λογαριασμό τίνος διεξήγαγαν τις έρευνες και την πηγή της χρηματοδότησής τους.

in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook