Τουρκία: Πάνω από 40 νεκροί τις τελευταίες μέρες από νοθευμένα ποτά

τουρκία-πάνω-από-40-νεκροί-τις-τελευταί-1120178

Τουλάχιστον 44 άνθρωποι πέθαναν τις προηγούμενες μέρες στην Τουρκία από την κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ, σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ.

Η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε εφόδους σε επτά περιφέρειες της χώρας και προχώρησε στην κατάσχεση 20 τόνων αιθυλικής αλκοόλης και νοθευμένων ποτών, ενώ συνέλαβε τουλάχιστον 58 άτομα για την παραγωγή και πώληση παράνομου αλκοόλ. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών η αστυνομία υποπτεύεται ότι ορισμένα από τα θύματα χρησιμοποίησαν καθαριστικά με βάση το αλκοόλ για να παρασκευάσουν δικά τους ποτά.

Η επιχείρηση της αστυνομίας κατά των παράνομων αποστακτηρίων και ποτοποιείων ξεκίνησε το καλοκαίρι, καθώς όλο και περισσότεροι Τούρκοι στρέφονται σε φτηνότερες επιλογές και σε νοθευμένα ποτά που παρασκευάζονται υπό ανθυγιεινές συνθήκες μετά τις αυξήσεις στους φόρους επί του αλκοόλ.

Από τις αρχές Οκτωβρίου τουλάχιστον 30 άτομα νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομεία της χώρας με δηλητηρίαση από μεθανόλη. Οι πρώτος θάνατος καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή στην επαρχία της Σμύρνης, όπου έχασαν τις ζωές τους συνολικά 18 άτομα, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο TRT.

protothema.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook