Τουρκία: Όλα δείχνουν νίκη Ερντογάν, αλλά δεν αποκλείεται δεύτερος γύρος – Ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα

τουρκία-όλα-δείχνουν-νίκη-ερντογάν-αλ-1691670

Ο νυν πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είναι ο μεγάλος κερδισμένος των εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα, αλλά δεν είναι σαφές αν θα χρειαστεί και δεύτερο γύρο για να κερδίσει στις εκλογές ή αν αυτό θα συμβεί από την πρώτη Κυριακή.

Με καταμετρημένο το 90% των ψήφων, ο Ερντογάν είχε 50.1% ενώ  ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου 44%. Ο τρίτος υποψήφιος, Σινάν Ογκάν, είχε λίγο παραπάνω από 5%.

Θεωρείται απίθανο, ακόμα κι αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, όλοι οι ψηφοφόροι του Ογκάν να στηρίξουν τον Κιλιτσντάρογλου κι έτσι αναμένεται ότι ο Ταγίπ Ερντογάν, κερδίζοντας στον δεύτερο γύρο, αν αυτός προκύψει, θα έχει άλλη μια θητεία – την τελευταία, βάσει συντάγματος – ως πρόεδρος της Τουρκίας.

Ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει και σκηνικό βίας, καθώς νωρίτερα η αντιπολίτευση δεν αποδεχόταν τα αποτελέσματα και έδινε δικά της αποτελέσματα που έφερναν τον Κιλιτσντάρογλου να κοντράρεται στήθος με στήθος με τον νυν πρόεδρο.

Επίσης, αμφότεροι οι μεγάλοι αντίπαλοι των εκλογών κάλεσαν τους οπαδούς τους να μη φύγουν από τα εκλογικά κέντρα, αλλά να μείνουν άγρυπνοι για παν ενδεχόμενο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook