Τουρκία: Νέο προεκλογικό «μπαξίσι» Ερντογάν σε παιδιά – «Βολές» από την αντιπολίτευση

τουρκία-νέο-προεκλογικό-μπαξίσι-ερ-1664318

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μοίρασε χρήματα σε παιδιά κατά τη διάρκεια προεκλογικής του εμφάνισης. Ο τούρκος πρόεδρος καταγράφθηκε από κάμερα να μοιράζει χρήματα σε μικρά παιδιά, κάτι το οποίο είχε κάνει και πέρυσι.

Όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, η αντιπολίτευση φωνάζει ότι «ο πληθωρισμός βρίσκεται στο χέρι του Ερντογάν, ο οποίος πέρυσι μοίραζε 100 λίρες και φέτος μοιράζει 200».

Όπως φαίνεται στο βίντεο που ανέβασε στο twitter η «Flash Haber TV», ο Τούρκος πρόεδρος κρατάει χρήματα στο χέρι και τα μοιράζει στα παιδιά, με τον κόσμο να του φωνάζει: «Ηγέτη μας, δεν θα αφήσουμε την Τουρκία στους προδότες…».

Μάλιστα από το «μπαξίσι» που μοίραζε ο Ερντογάν πήγε να επωφεληθεί και κάποιος μεγαλύτερος, αλλά τον σταμάτησαν λέγοντάς του: «Ώπα σταμάτα…Ντροπή. Είναι για τα παιδιά», την ώρα που ο κόσμος του φώναζε: «Πρόεδρε μας έλα κι από εδώ».

Φυσικά η εικόνα αυτή δεν έμεινε ασχολίαστη από την αντιπολίτευση, η οποία ανέφερε ότι «η κοινωνική πολιτική του Ερντογάν είναι τα χρήματα που μοιράζει».

Tουρκικά ΜΜΕ: «Ο Ερντογάν μοιράζει συνέχεια δώρα»

Το γεγονός σχολιάστηκε και από τα τουρκικά ΜΜΕ. Όπως τόνισε ο παρουσιαστής της Sozcu TV, Φατίχ Πορτακάλ: «O Eρτνογάν όταν είναι στο λεωφορείο συνήθως μοιράζει παιχνίδια, τσάι ενώ όταν είναι πεζός και μπαίνει μέσα στον λαό τότε μοιράζει χρήματα. Ο πρόεδρος στις περιοδείες του συνήθως μοιράζει κάποια πράγματα. Όπως στη Ριζούντα έδινε τσάι. Στην Προύσα μοίρασε σετ σκακιού!

Σόου του Ερντογάν με το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Εν τω μεταξύ, ο Ερντογάν παρουσίασε χθες το πρώτο τουρκικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο είναι ιταλικής σχεδίασης. Ωστόσο, η αντιπολίτευση υποστηρίζει πως το μισό αυτοκίνητο είναι ξένης κατασκευής. Την ίδια ώρα, ουρά κάνουν οι επιχειρηματίες που το έχουν παραγγείλει, προκειμένου να έχουν την εύνοια του Ερντογάν.

Σημαδιακό δε το ότι ο Ερντογάν στην παρουσίαση οδήγησε το αυτοκίνητο της γυναίκας του που είχε πινακίδα «ΕΕ 2071» που σημαίνει «Εμινέ Ερντογάν» και το 2071 είναι η επέτειος από τη μάχη του Ματζικέρτ που έγινε το 1071 μεταξύ της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και των Σελτζούκων.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook