Τουρκία: «Κυκλοφόρησε» η λίστα με το νέο υπουργικό συμβούλιο του Ερντογάν

τουρκία-κυκλοφόρησε-η-λίστα-με-το-νέ-1702399

Την Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 θα ανακοινωθεί το νέο υπουργικό συμβούλιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά τη νίκη του στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Τουρκίας.

Σήμερα, συνεδρίασε για πρώτη φορά το κυβερνών κόμμα AKP, μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, και λίγες ώρες αργότερα κυκλοφόρησε το Fox Haber τη λίστα με τα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου, υποστηρίζοντας ότο δόθηκε στα μέλη του AKP.

Στην περίπτωση που ισχύουν τα ονόματα της λίστας, στο υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας θα παραμείνει ο Χουλουσί Ακάρ, αλλά θα αλλάξει το πρόσωπο στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς φαίνεται να διαδέχεται τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ο Χακάν Φιντάν.

Όσο για τη θέση του “τσάρου” της τουρκικής οικονομίας, που καταποντίζεται, σενάρια λένε ότι ίσως επανέλθει στο πόστο αυτό ο Μεχμέτ Σιμσέκ, ο οποίος αποχώρησε από τη θέση το 2015.

Ο Μεχμέτ Σιμσέκ ήδη είχε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά δεν έγιναν ανακοινώσεις. Τα τουρκικά ΜΜΕ λένε ότι η η παρουσία του Μεχμέτ Σιμσέκ ως επικεφαλής της οικονομίας της Τουρκίας θα βοηθήσει στην ανάκαμψη, αλλά θα συμβάλει στην εκτόνωση της ασφυκτικής πίεσης που υφίσταται η τουρκική λίρα από την επόμενη κι όλας μέρα της νίκης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις εκλογές της Τουρκίας.

newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook