Τουρκία: Εργαζόμενοι έκλεβαν κούκλες και αυτοκινητάκια από το παλάτι του Ερντογάν

τουρκία-εργαζόμενοι-έκλεβαν-κούκλες-1335302

Παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και τους εκατοντάδες φρουρούς του Σαραγιού του προέδρου Ερντογάν, έγινε γνωστό ότι οχτώ άτομα που εργάζονταν στο παλάτι έκλεβαν επί πέντε χρόνια τα παιχνίδια που κρατούσε αποθηκευμένα σε ειδική αποθήκη ο πρόεδρος για να τα μοιράζει στα παιδιά στις περιοδείες του στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ, οι ύποπτοι αφαιρούσαν κούτες με τηλεχειριζόμενα αυτοκινητάκια, κούκλες και άλλα παιχνίδια, τα φόρτωναν σε υπηρεσιακά οχήματα και τα πουλούσαν σε χαμηλές τιμές σε καταστήματα παιχνιδιών. Μετά από πληροφορίες που έφτασαν στο Τμήμα Προστασίας της Προεδρίας, οχτώ άτομα οδηγήθηκαν στην αστυνομία της Άγκυρας και τρεις συνελήφθησαν. Μόνο τον  τελευταίο μήνα, εκλάπησαν παιχνίδια αξίας 920 χιλιάδων λιρών (περίπου 57.000 ευρώ). Το Τμήμα Προστασίας της Προεδρίας διαπίστωσε ότι τα παιχνίδια κλάπηκαν από την αποθήκη  παιχνιδιών που βρίσκεται κάτω από το Τζαμί του Έθνους, που βρίσκεται στο χώρο του Προεδρικού Συγκροτήματος, από έξι υπαλλήλους του συγκροτήματος.

Η αποκάλυψη της κλοπής προκάλεσε μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι το Προεδρικό Συγκρότημα προστατεύεται από πολύ υψηλά συστήματα ασφαλείας. Η έρευνα έδειξε ότι η κλοπή σε κούκλες και τηλεκατευθυνόμενα αυτοκινητάκια γινόταν εδώ και περίπου πέντε χρόνια.

Η Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας ξεκίνησε έρευνα για «κλοπή αγαθών από δημόσιους φορείς και οργανισμούς». Ήδη συνελήφθησαν οχτώ άτομα, έξι από τα οποία ήταν υπάλληλοι του προεδρικού συγκροτήματος, μεταξύ των οποίων ένας οδηγός και ο επικεφαλής του γκαράζ.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια και τους χώρους εργασίας των υπόπτων, βρέθηκαν 624 παιχνίδια σε αποθήκη του γραφείου τους. Οι ύποπτοι, για τους οποίους διαπιστώθηκε επίσης μεγάλος αριθμός κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών μεταξύ τους, παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο.

Πηγή: ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook