Τουρκία: Διώξεις κατά 30 χρηστών του Twitter που “πέθαναν” τον Ερντογάν

τουρκία-διώξεις-κατά-30-χρηστών-του-twitter-πο-1231483

Την παρέμβαση των τουρκικών αρχών προκάλεσε η φημολογία στο Twitter ότι πέθανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Οι φήμες που φούντωσαν από τα ξημερώματα για την κατάσταση της υγείας του Τούρκου προέδρου έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στην Τουρκία.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας άσκησε διώξεις κατά 30 χρηστών των social media, που δημοσίευσαν “ψευδή και αβάσιμα” μηνύματα για την κατάσταση της υγείας του Ερντογάν.

“Διαπιστώθηκε ότι το hashtag #πέθανε κυκλοφόρησε στο Twitter, με αναφορές στον πρόεδρό μας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται πως “υπό το άνωθι hashtag, ταυτοποιήθηκαν 30 άτομα που έκαναν share περιεχόμενα παραπληροφόρησης (…) και εκκίνησαν οι εναντίον τους αναγκαίες διαδικασίες”.

Η κατάσταση της υγείας του 67χρονου Ερντογάν, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και δύο δεκαετίες, αποτελεί συστηματικά αντικείμενο φημολογίας στην Τουρκία. Σειρά βίντεο που έχουν δημοσιευθεί τα τελευταία χρόνια στα κοινωνικά μέσα έχουν εμφανίσει έναν αδύναμο πρόεδρο.

Απάντησαν με βίντεο στις φήμες για την κατάσταση του Ερντογάν

Σήμερα, σε μία προσπάθεια να απαντήσει στην έντονη φημολογία, ο υπεύθυνος επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαρετίν Αλτούν, δημοσίευσε σήμερα στο Twitter ένα βίντεο που δείχνει τον Ερντογάν να κάνει περίπατο.

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε την Κυριακή, στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της G20 στη Ρώμη. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ακύρωσε τη συμμετοχή του στη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP26) στη Γλασκώβη, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Το 2011, ο Ερντογάν, υποβλήθηκε σε εγχείρηση στο έντερο, γεγονός που τροφοδότησε τις φήμες για την κατάστασης της υγείας του. Ένας από τους γιατρούς του, είχε διαψεύσει τότε ότι ο πρόεδρος έπασχε από καρκίνο.

Πηγή: enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook