Τουρκία: 304 νέες συλλήψεις στρατιωτικών ως συνεργατών του Γκιουλέν

τουρκία-304-νέες-συλλήψεις-στρατιωτικών-1140842

Οι τουρκικές αρχές διέταξαν τη σύλληψη 304 στελεχών του στρατιωτικού προσωπικού σε μια επιχείρηση με στόχο υποστηρικτές του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, για τον οποίο η Άγκυρα υποστηρίζει πως βρισκόταν πίσω από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016, μετέδωσε σήμερα το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι επιχειρήσεις με στόχο το δίκτυο του Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ, συνεχίζονται στο πλαίσιο της καταστολής που άρχισε πριν από τέσσερα χρόνια, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016. Ο Γκιουλέν αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξή του στην απόπειρα πραξικοπήματος, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 250 άνθρωποι.

Η διαταγή για τη σημερινή επιχείρηση, η οποία επεκτάθηκε σε 50 επαρχίες, δόθηκε από το γραφείο της εισαγγελίας της Σμύρνης, μετέδωσε το Anadolu.

Στους υπόπτους περιλαμβάνονται πέντε συνταγματάρχες και 10 λοχαγοί, οι περισσότεροι εν ενεργεία. Πιστεύεται ότι βρίσκονταν σε επαφή με ανθρώπους που είχαν σχέσεις με το δίκτυο του Γκιουλέν, σύμφωνα με το Anadolu.

Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος έχουν τεθεί υπό κράτηση περίπου 80.000 άνθρωποι που περιμένουν να δικασθούν, ενώ 150.000 δημόσιοι υπάλληλοι, στρατιωτικό προσωπικό και άλλοι έχουν απολυθεί ή τεθεί σε διαθεσιμότητα. Μόνο από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εκδιωχθεί περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook