Τουρίστας έπεσε στον κρατήρα του Βεζούβιου καθώς έβγαζε selfie – Τώρα διώκεται νομικά

τουρίστας-έπεσε-στον-κρατήρα-του-βεζο-1484199

Αμερικανός τουρίστας τραυματίστηκε καθώς έπεσε στον κρατήρα του Βεζούβιου στην προσπάθειά του να βγάλει μία selfie.

Ο 23χρονος και η οικογένειά του ανέβηκαν στο ηφαίστειο των 1.281 μέτρων και βρέθηκαν σε απαγορευμένο μονοπάτι.

Καθώς τραβούσε τη φωτογραφία, του γλίστρησε το τηλέφωνο από το χέρι και έπεσε μέσα στο ηφαίστειο. Επιχείρησε να κατέβει στον κρατήρα για να το πιάσει, όμως έχασε την ισορροπία του και έπεσε και αυτός μέσα.

Οι ξεναγοί έτρεξαν σε βοήθειά του, ενώ εκλήθη η αστυνομία στο σημείο και σηκώθηκε και ελικόπτερο για να συμμετάσχει στην επιχείρηση διάσωσης.

Όταν τον έβγαλαν από τον Βεζούβιο, είχε αμυχές και μελανιές στα χέρια και την πλάτη.

Πλέον, ο ίδιος και τρεις συγγενείς του είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες για εισβολή σε δημόσια γη. Κατά πληροφορίες, μετέβησαν στο ηφαίστειο χωρίς να έχουν εισιτήρια και πήραν το απαγορευμένο, επικίνδυνο μονοπάτι, παρότι υπήρχε σχετική ταμπέλα.

Τον Σεπτέμβριο του 2017 ένα 11χρονο αγόρι και οι γονείς του έχασαν τη ζωή τους μετά από πτώση στον κρατήρα του Σολφατάρα, ενός από τα 40 ηφαίστεια στα Φλεγραία Πεδία, δυτικά της Νάπολης. Το αγόρι πιστεύεται ότι λιποθύμησε λόγω αναθυμιάσεων πριν πέσει στον κρατήρα. Οι γονείς του προσπάθησαν να τον σώσουν, αλλά ο κρατήρας κατέρρευσε.

Ο Βεζούβιος, ο οποίος κατέστρεψε τις αρχαίες ρωμαϊκές πόλεις Πομπηία και Ερκολάνο όταν εξερράγη το 79 μ.Χ., θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια στον κόσμο λόγω της γειτνίασής του με τη Νάπολη και άλλες κοντινές πόλεις.

lifo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook