Τουρισμός: Τι δεν πρέπει να κάνετε σε 5 διάσημες πόλεις

τουρισμός-τι-δεν-πρέπει-να-κάνετε-σε-5-δ-1249486

Κάτοικοι των πιο διάσημων πόλεων στον κόσμο αποκαλύπτουν τι πρέπει να αποφύγουν όσοι σκέφτονται να ταξιδέψουν στις πόλεις αυτές προκειμένου να απογειώσουν και να απολαύσουν στο έπακρο το ταξίδι τους.

Περπατώντας στη Σιγκαπούρη

«Το μεγαλύτερο σφάλμα που θα μπορούσε να διαπράξει κάποιος ενώ βρίσκεται στη Σιγκαπούρη είναι να επιχειρήσει να εξερευνήσει την πόλη με τα πόδια» δηλώνει ο Κρίστιαν Μπάρκερ, κάτοικος της περιοχής τα τελευταία χρόνια. Οι αποστάσεις δεν είναι μεγάλες και ορισμένοι ταξιδιώτες έχουν την εντύπωση πως μπορούν άνετα τις να διανύσουν … με τα πόδια. Κι όμως, κάνουν λάθος.

Εάν βρίσκεστε στη Σιγκαπούρη και επιθυμείτε να διανύσετε μία απόσταση – ακόμη και λίγων μόλις χιλιομέτρων – χωρίς να χρησιμοποιήσετε κάποιο μεταφορικό μέσο, το πιο πιθανό είναι να γίνετε… παπί. Πράγματι, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη συγκεκριμένη περιοχή είναι σχεδόν βέβαιο πως θα σας εξαντλήσουν. Υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες καθώς ανακαλύπτετε την πόλη με τα πόδια, να αρχίζει να βρέχει καταρρακτωδώς λόγω των τροπικών καταιγίδων στην περιοχή. Για τους λόγους αυτούς, εάν σκέφτεστε να ταξιδέψετε στη Σιγκαπούρη, η καλύτερη λύση για τη μετακίνησή σας είναι να επιλέξετε ένα ταξί ή το τρένο MRT [Mass Rapid Transit]. Και στις δύο περιπτώσεις οι τιμές είναι αρκετά οικονομικές και μην ξεχνάτε πως παρέχουν δωρεάν ερκοντίσιον … μία από τις καλύτερες εφευρέσεις του ανθρώπου.

Μια μέρα στη Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη είναι μια τεράστια πόλη με πολλές επιλογές γεγονός που καθιστά δύσκολο το έργο του τουρίστα ο οποίος χρειάζεται χρόνο για να προλάβει να επισκεφτεί όλα τα αξιοθέατα της. «Συναντώ συχνά τουρίστες οι οποίοι προσπαθούν να τα χωρέσουν όλα μέσα σε μία μέρα. Από το ξενοδοχείο Midtown θα πάνε στη Γέφυρα του Μπρούκλιν, και έπειτα θα τρέξουν στο Σέντραλ Παρκ για το εξερευνήσουν προτού δουν εκείνη την περιβόητη παράσταση στο Μπρόντγουεϊ το ίδιο απόγευμα». δηλώνει η Τρέισι Κέλερ. Όλα αυτά θα σας εξαντλήσουν και στο τέλος δεν θα είστε ευχαριστημένοι από το ταξίδι σας.

Τι μπορείτε να δείτε σε μια μέρα

Για παράδειγμα, μην επιχειρήσετε να δείτε το άγαλμα της Ελευθερίας, το Empire State Building και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης σε μια μέρα. Θα είστε τόσο κουρασμένοι που δεν θα το εκτιμήσετε. Αντ’ αυτού, πηγαίντε στο άγαλμα της Ελευθερίας και μετά κάντε μια βόλτα στο Νησί Έλις, επισκεφτείτε το μουσείο μετανάστευσης. Την επόμενη μέρα αφιερώστε τη στο Σέντραλ Παρκ και στις γύρω γειτονιές. «Θυμηθείτε, η Νέα Υόρκη δεν πηγαίνει πουθενά. Οργανώστε καλύτερα το ταξίδι σας» συμβουλεύει η Κέλερ.

Βράδυ στη Μελβούρνη

Αδράξτε τη μέρα σας. Πολλοί υποστηρίζουν πως όταν ταξιδεύετε σε μια νέα πόλη, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ξεκινάτε νωρίς το πρωί προκειμένου να εκμεταλλεύεστε στο έπακρο την ημέρα σας. Κάτι τέτοιο όμως, δεν ισχύει στην Αυστραλία.

Κάντε μια βόλτα στην πόλη της Μελβούρνης στις 9 το πρωί το Σάββατο και ίσως πιάσετε τον εαυτό σας να αναρωτιέται αν οι εξωγήινοι απήγαγαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού την προηγούμενη νύχτα. «Οι μόνοι άνθρωποι σε μουσεία και γκαλερί στις 10 π.μ. είναι οικογένειες με μικρά παιδιά. Έχουμε συνηθίσει να ξεκινάμε την ημέρα μας λίγο πιο αργά. Οι συναντήσεις και τα ραντεβού μας δεν γίνονται σχεδόν ποτέ πρωί. Το brunch δεν ξεκινάει ποτέ πριν από τη 1 μ.μ. Για να καταλάβετε, δεν είναι ασυνήθιστο να πετύχετε μια θεατρική παράσταση που να ξεκινάει στις 12 το βράδυ».

«Αν σηκωθήκατε στις 7 το πρωί και γεμίσατε την ημέρα με δραστηριότητες, τότε δεν ζείτε σαν να είστε ένας αυθεντικός Αυστραλός. Χαλαρώστε, κοιμηθείτε και φροντίστε να δείτε τα καλύτερα μέρη της Μελβούρνης υπό το φως του φεγγαριού» δηλώνει η Κάρι Χάντσιστον από την Αυστραλία στο CNBC.

Η άλλη πλευρά του Χονγκ Κονγκ

Πολλοί πιστεύουν πως το Χονγκ Κονγκ είναι συνώνυμο με τους ουρανοξύστες. Δεν γνωρίζουν όμως πως στην πραγματικότητα αποτελείται από 261 νησιά. Διαθέτει εκπληκτικές παραλίες ικανές να ανταγωνιστούν ακόμη και πιο τουριστικά παραθαλάσσια μέρη του κόσμου. Μπορείτε να κάνετε πεζοπορίες, να δείτε μαγευτικούς καταρράκτες, ναούς που είναι χτισμένοι μέσα στη ζούγκλα και πολλά ακόμη. Το «Μαργαριτάρι της Ανατολής» έχει πολλά περισσότερα να προσφέρει. Απαιτεί απλώς από τους τουρίστες να μεταβούν στο MTR [Mass Transit Railway] ή σε ένα μικρό λεωφορείο και να κατευθυνθούν σε ένα από τα πολλά πάρκα της χώρας.

Street food στo Μπανγκόκ;

Το Μπανγκόκ φημίζεται για τις γεύσεις και τη γαστρονομία του. Οι «σεφ» του δρόμου είναι μέρος του πολιτισμού αυτού του μέρους. Μπορείτε να γευτείτε τα πάντα. Κλασικά ταϊλανδέζικα φαγητά, τηγανητές πατάτες μαγειρεμένες με πικάντικες σαλάτες, ψητά κρέατα και πολύ … κάρυ θα είναι εκεί και θα σας περιμένουν να τα γευτείτε. Πολλοί, ωστόσο επισκέπτες ανησυχούν για τις συνθήκες υγιεινής στα μέρη αυτά. «Ο κόσμος δεν χρειάζεται να ανησυχεί. Βρείτε τις μεγάλες σειρές με τοπικά εστιατόρια και να ξέρετε πως είστε ασφαλείς» υποστηρίζει ο Ντάνκαν Φόργκαν.

newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook