Τουρισμός: Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα της TUI

Τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα για το 2021 που κατάρτισε το TUI GROUP / TUI Hotels & Resorts, δημοσίευσε το ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.

Τα πρωτόκολλα αυτά, πολύ πιο αναλυτικά από τα αντίστοιχα περυσινά, θα χρησιμοποιούνται από ξενοδοχεία ιδιόκτητα, branded και υπό διαχείριση, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από ανεξάρτητα ξενοδοχεία, μόνο για καθοδήγηση και ενημέρωση.

Όπως αναφέρεται στην εισαγωγή, “όλα τα ξενοδοχεία της TUI θα πρέπει να αποδείξουν στην TUI Group Security Health and Safety, TUI Hotels & Resorts και σε όλους τους επισκέπτες, καθώς και στην ευρύτερη ταξιδιωτική αγορά ότι έχουν εφαρμοστεί όλοι οι κατάλληλοι έλεγχοι για την πρόληψη της εξάπλωσης της μόλυνσης (POSI).

Σύμφωνα με αυτό, τα πρωτόκολλα TUI Group Health & Safety Standard για ιδιόκτητα και διαχειριζόμενα ξενοδοχεία, έχουν συνταχθεί σε συνεργασία με τα Διεθνή Πρότυπα Cristal και σύμφωνα με τις οδηγίες του ΠΟΥ και της ABTA και πρέπει να εφαρμόζονται πλήρως.

Τα branded ξενοδοχεία και τα franchise, πρέπει να συμμορφώνονται με αυτά τα πρωτόκολλα στο σύνολό τους. Τα Cristal International Standards θα παρέχουν εκπαίδευση σε όλα τα ξενοδοχεία για να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις αυτού του εγγράφου και θα γίνει και μια ηλεκτρονική επαλήθευση για να επιβεβαιωθεί ότι πληρούνται αυτές οι απαιτήσεις.

Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία τρίτων και τα συνεργαζόμενα θέρετρα, θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα πρωτόκολλα ως καθοδήγηση. Ωστόσο θα πρέπει να αναζητήσουν τις δικές τους ανάγκες για την ασφάλεια εάν απαιτείται για να διασφαλιστεί η εφαρμογή κατάλληλων πρωτοκόλλων. Όλα τα ξενοδοχεία τρίτων μερών θα πρέπει να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική λίστα ελέγχου για να επιβεβαιώσουν ότι αυτά τα μέτρα ισχύουν.

Αυτά τα πρωτόκολλα έχουν συνταχθεί για να παρέξουν μια λίστα ελέγχου που θα καθοδηγήσει στις διαδικασίες και τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν για να διασφαλιστεί ότι πληρούνται, ενώ τα ξενοδοχεία είναι κλειστά, πριν από το άνοιγμα και στη συνέχεια στη λειτουργία.

Στο σημείο αυτό υπάρχει μια σημαντική παρατήρηση: σύμφωνα με την TUI, οπουδήποτε η τοπική νομοθεσία είναι αυστηρότερη από τα μέτρα που ορίζονται στο παρόν πρωτόκολλο, πρέπει να εφαρμοστεί η τοπική νομοθεσία. Σε περίπτωση που η τοπική νομοθεσία είναι πιο χαλαρή, πρέπει να εφαρμοστούν τα μέτρα από αυτό το πρωτόκολλο.

ΤΑ ΠΕΡΥΣΙΝΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ΕΔΩ

Οι 4 φάσεις συμμόρφωσης

Υπάρχουν 4 φάσεις για την αποτελεσματική συμμόρφωση κατά COVID-19:

1. Κατά το κλείσιμο / μη λειτουργία, για να διασφαλιστεί η συντήρηση της εγκατάστασης
2. Προ-άνοιγμα, όταν οι διαδικασίες λειτουργίας και τα συστήματα θα πρέπει να ενημερώνονται αναλόγως
3. Άνοιγμα εκ νέου με νέες ρυθμίσεις ελέγχου μόλυνσης
4. Συνέχεια μετά την κρίση, για συνεχή επαλήθευση προτύπων και πιστοποίηση

Πριν το άνοιγμα

Η φάση πριν από το άνοιγμα θα επικεντρωθεί πιο έντονα γύρω από το POSI και θα υπάρξει πρόσβαση και παροχή στοιχείων από τις πλατφόρμες Cristal International Standards που θα περιλαμβάνουν, σημειώσεις εκπαίδευσης, έγγραφα καθοδήγησης και εντατικά μαθήματα POSI και διαδικτυακά σεμινάρια, όπου οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό ολοκλήρωσης.

Αυτό καλύπτει όλες τις περιοχές στις λίστες ελέγχου ως παρακάτω:

o Ασφάλεια τροφίμων
o Έλεγχος παρασίτων
o Ασφάλεια στο νερό και Legionella
o Προληπτική συντήρηση
o Καθαρισμός
o Ασφάλεια
o Έλεγχος λοιμώξεων
o ΜΑΠ
o Gym & Spa
Συντήρηση πισίνας
o Ασφάλεια στο νερό και λεγεωνέλα
o Ρυθμίσεις μεταφοράς
o Παρακολούθηση
o Επικοινωνία

Μια διαδικτυακή λίστα ελέγχου εντός των πλατφορμών Cristal θα είναι διαθέσιμη, ώστε η συμμόρφωση να μπορεί να παρακολουθείται κεντρικά.

Δείτε αναλυτικά τα πρωτόκολλα ΕΔΩ

money-tourism.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ