Τουρισμός στην Κρήτη: «Πλάτη» στα δύσκολα έβαλαν φέτος οι Σκανδιναβοί

τουρισμός-στην-κρήτη-πλάτη-στα-δύσκ-1118255

«Ψήφισαν» το νησί εν μέσω πανδημίας – Δυσοίωνα τα μηνύματα για το 2021 από την Σκανδιναβική αγορά

Μειωμένος είναι φέτος ο αριθμός των Σκανδιναβών που επισκέφθηκε την χώρα μας και την Κρήτη, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας που έγινε στο Ρέθυμνο, από τον τουριστικό οργανισμό «Apollo».

Παρόλα αυτά η Κρήτη ήταν και παραμένει ο αγαπημένος προορισμός των πολιτών από τις Σκανδιναβικές χώρες, οι οποίοι για μία ακόμη χρονιά «έβαλαν πλάτη» στα δύσκολα, στηρίζοντας το νησί μας ακόμα και εν μέσω πανδημίας. Άλλωστε, οι Σκανδιναβοί επισκέπτες χαρακτηρίζονται ως οι βασικοί τουριστικοί «αιμοδότες» κυρίως της δυτικής Κρήτης και μάλιστα φέτος στο νησί μας έφτασαν κυρίως Δανοί και Σουηδοί.

Με την γλώσσα των αριθμών όμως, η εικόνα ήταν απογοητευτική φέτος από την εν λόγω τουριστική αγορά, ενώ τα μηνύματα που υπάρχουν μέχρι στιγμής και για το 2021, δείχνουν ότι τα πράγματα δεν θα είναι πολύ καλύτερα.

Εκτίμηση του εν λόγω τουριστικού οργανισμού είναι ότι για την επόμενη τουριστική σεζόν, θα υπάρχει πτώση 20-25%, σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό για το 2020.

Φέτος πάντως, από τους 55 χιλιάδες Σκανδιναβούς που επισκέφθηκαν την Ελλάδα, οι 31.500 από αυτούς έφτασαν στην Κρήτη για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Πρόκειται δηλαδή, για τους περισσότερους από τους μισούς επισκέπτες της χώρας μας, την στιγμή που πέρυσι ήρθαν στην Κρήτη για διακοπές, 190 χιλιάδες Σκανδιναβοί.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω τουριστική αγορά άνοιξε στις 19 Ιουλίου και τρεις εβδομάδες αργότερα, οπότε και αποφασίστηκε να είναι υποχρεωτικό το τεστ για τους εν λόγω επισκέπτες, τα ποσοστά της ζήτησης σημείωσαν «ελεύθερη πτώση».

Μάλιστα ο εν λόγω τουριστικός οργανισμός δείχνοντας στην πράξη την αγάπη του για την Ελλάδα και κατ’ επέκταση για την Κρήτη, φέτος πούλησε πακέτα διακοπών για την χώρα μας, καθώς και για έναν μικρό προορισμό της Κροατίας.

Από την πλευρά τους πάντως, οι ξενοδόχοι του Ρεθύμνου παραδοσιακά επενδύουν στους Σκανδιναβούς επισκέπτες, οι οποίοι θεωρούνται «καλοί πελάτες» και φυσικά «γερά πορτοφόλια».

Πηγή: Neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook