Τουρισμός: «Πόρτα» από τους Βρετανούς – Δεν μας βάζουν στην πράσινη λίστα

τουρισμός-πόρτα-από-τους-βρετανούς-1124073

Στην «πορτοκαλί» λίστα των Βρετανών παραμένει η Ελλάδα, κόντρα στις ελπίδες που είχαν οι τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας κατά την έναρξη της σεζόν ότι πολύ πριν τον Αύγουστο θα ήμασταν ήδη στην «πράσινη» λίστα.

Η παραμονή στο «πορτοκαλί» δεν φαίνεται να επηρεάζει πάντως σε μεγάλο βαθμό τις κρατήσεις. Και τούτο γιατί οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους από «πορτοκαλί» προορισμούς δεν υποχρεώνονται πια σε καραντίνα. Όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν κάνει μόνο μία δόση καλούνται πάντως να μείνουν για 10 ημέρες σε απομόνωση.

Στη νέα αναθεώρηση της λίστας οι Βρετανοί «αναβάθμισαν» στην πράσινη κατηγορία τη Γαλλία, τη Γερμανία και ακόμη έξι ευρωπαϊκούς προορισμούς: Αυστρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Λετονία, Ρουμανία, Νορβηγία. Αυτό σημαίνει ότι από την Κυριακή, 8 Αυγούστου, που τίθεται σε ισχύ η νέα λίστα, όσοι ταξιδεύουν στους προορισμούς αυτούς δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία.

Παράλληλα οι Βρετανοί ανέβασαν στο «πορτοκαλί» από το «κόκκινο» την Ινδία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ. Η κατάσταση δεν άλλαξε για την Ελλάδα, ούτε για την Ισπανία- βασικούς προορισμούς των Βρετανών τουριστών τα καλοκαίρια.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών μας έθεσε στη δική του «πορτοκαλί» λίστα, που προβλέπει καραντίνα 14 ημερών, το Ισραήλ.

Επιπλέον το CDC των ΗΠΑ εξέδωσε οδηγία προς τους Αμερικανούς να μην επισκέπτονται την Ελλάδα λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων που έχει πυροδοτήσει η μετάλλαξη Δέλτα. Οι αφίξεις από τους δύο αυτούς προορισμούς ήταν έως τώρα σχετικά χαμηλές, αλλά υπήρχαν προσδοκίες για σημαντική αύξησή τους μέσα στον Αύγουστο.

Αμερικανοί και Ισραηλινοί είναι τουρίστες με υψηλή κατά κεφαλήν δαπάνη και επομένως η τουριστική βιομηχανία είχε στηρίξει τις ελπίδες τους και σε αυτούς. Φορείς της αγοράς και το υπουργείο Τουρισμού εκτιμούν πως παρά τις δύο ταξιδιωτικές οδηγίες δεν θα ακυρωθούν οι κρατήσεις που έχουν ήδη γίνει.

moneyreview.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook