Τουρισμός: “Παγώνουν” τα ταξίδια από Βρετανία και Γερμανία – “Λουκέτο” σε παραρτήματα από την TUI

τουρισμός-παγώνουν-τα-ταξίδια-από-1124073

Οι ελπίδες που είχε δημιουργήσει στην ελληνική τουριστική βιομηχανία η επανέναρξη κρατήσεων από τη Βρετανία τίθενται σε αμφιβολία, καθώς το άνοιγμα των ταξιδιών από τις 17 Μαΐου δεν είναι πλέον βέβαιο.

Η κατάσταση περιπλέκεται μετά τον νέο νόμο που αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στη Βρετανία και βάσει του οποίου όσοι πολίτες της χώρας θελήσουν να ταξιδέψουν άνευ «σοβαρών λόγων» στο εξωτερικό έως τα τέλη Ιουνίου θα τους επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 5.000 λιρών (περίπου 5.800 ευρώ).

Οι Βρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν για τη νέα νομοθεσία την Πέμπτη. Εφόσον οι ρυθμίσεις εγκριθούν, θα τεθούν σε ισχύ την επόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αντιμετωπίζει «πραγματικό κίνδυνο» εάν οι άνθρωποι ταξιδεύουν στο εξωτερικό, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δρ Mike Tildesley.

Προς το παρόν δεν επιτρέπονται ξένες διακοπές και οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν πρέπει να μπουν σε καραντίνα. Ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι «πολύ νωρίς για να πούμε» πότε θα επιτρέπονται διακοπές στο εξωτερικό.

Την ίδια ώρα το ταξιδιωτικό πρακτορείο της TUI βάζει λουκέτο σε πολλά παραρτήματά του. Όπως ανακοίνωσε το πρακτορείο, σκοπεύει να κλείσει 48 καταστήματα ανά τη βρετανική επικράτεια.

«Η τουριστική βιομηχανία στην αντιμετωπίζει μια πρωτόγνωρη πίεση. Επιβεβαιώνουμε ότι θα προχωρήσουμε στο κλείσιμο 48 καταστημάτων μας στην Βρετανία. Στους 273 πλεονάζοντες εργαζόμενους θα προσφερθούν θέσεις εργασίας σε άλλους προορισμούς και καταστήματα ή στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών / Τηλεφωνικό Κέντρο που λειτουργεί αποκλειστικά με τηλεργασία. Οι αλλαγές που επέφερε η πανδημία στην τουριστική αγορά αλλά και στον τρόπο που το κοινό αγοράζει πλέον τουριστικά πακέτα, κυρίως διαδικτυακά, μας οδήγησαν σε αυτές τις δυσάρεστες αποφάσεις με γνώμονα την μείωση του κόστους«, αναφέρει ο τουριστικός κολοσσός στην ανακοίνωσή του.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την DW, και στην Γερμανία η Άγκελα Μέρκελ απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανοίξει ο τουρισμός εξωτερικού για το καθολικό Πάσχα, όπως κάποιοι tour operators (π.χ TUI) ζητούσαν, ενώ η επέκταση του lockdown μέχρι τουλάχιστον τα μέσα Απριλίου καθιστά απίθανο να υπάρξει εγκαίρως προγραμματισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές των Γερμανών πριν τον Μάϊο ή τον Ιούνιο.

2 thoughts on “Τουρισμός: “Παγώνουν” τα ταξίδια από Βρετανία και Γερμανία – “Λουκέτο” σε παραρτήματα από την TUI

  1. Που είναι το ξεσκονιστήρι των μητσοτακηδων, ο οσφυοκάμπτης Δήμ. Φραγκακης που μας ανακοίνωνε πριν 8 μέρες πως θε είναι μια πολύ καλύτερη χρόνια φέτος για τον τουρισμό ! Τέτοιοι ηλίθιοι, άσχετοι, ανίκανοι ντενεκεδες είναι οι ……άριστοι που σας καταστρέφουν καθημερινά παίζοντας τους …..κατεχαρηδες και τους ………..ειδικούς στο μέλλον σας και τη ζωή σας. Εμείς το φωνάζαμε, αφήστε την εστίαση ανοικτή, τουρισμός φέτος δεν πρόκειται να υπάρξει, και έβγαινε το σούργελο και το έπαιζε …..ξερόλας γιατί αναπνέει την εκπνοή της λαμόγιο- οικογένειας. Σιχαμερά και εμετικά ανθρωπάκια, καταστρέφουν ζωές για μια καρέκλα !

  2. Κρήτες οργανωθείτε, προωθήσετε τα αγροτικά μας προϊόντα
    Ζητήσετε χαμηλά ναύλα και μεταφορικά από τους υπουργούς και περιφερειάρχες και την δρομολόγηση πλοίου από Κρήτη απευθείας έως την Ευρώπη (Βενετία ) ώστε οι νταλίκες από Ιεράπετρα Μεσαρά και Κουντουρά και Κίσσαμο να φτάνουν φτηνά και γρήγορα.

    Είναι το τελευταίο μας χαρτί που έχουμε να παίξουμε, γιατί αν περιμένουμε τον τουρισμό θα πεινάσουμε

    Ξενοδόχοι και παράγοντες του τουρισμού, επενδύστε εναλλακτικά φέτος στον πρωτογενή τομέα μα πολλοί από ασχολείστε παράλληλα και με τα αγροτικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook