Τουρισμός για Όλους 2022: Πότε θα πάρετε τα 150 ευρώ – Τι γίνεται με τα Airbnb

τουρισμός-για-όλους-2022-πότε-θα-πάρετε-τα-1-1146114

Ο «Τουρισμός για Όλους» για το 2022-23 έκλεισε για αιτήσεις – Πώς εξαργυρώνεται το voucher στα καταλύματα

Σε λίγες μέρες κληρώνεται και πιστώνεται το voucher 150 ή 200 ευρώ του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους». Στη συνέχεια, όσοι τελικά πάρουν το Freedom Pass στο κινητό τους, θα μπορούν να το εξαργυρώσουν στις διακοπές τους, όμως μόνο για τη διαμονή τους, αφού τελικά δεν θα «περνάει» σε εισιτήρια και εστίαση.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, με τη συμπλήρωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής (στις 21 Ιουλίου), οι δυνητικοί δικαιούχοι κατατάσσονται σε προσωρινό πίνακα, στον οποίο αναγράφονται: ο κωδικός αριθμός της αίτησης συμμετοχής τους και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του ΑΦΜ τους. Ο οριστικός πίνακας δικαιούχων για τους οποίους θα εκδοθεί η ψηφιακή χρεωστική κάρτα διαμορφώνεται με ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των αιτήσεων του προσωρινού πίνακα.

Χωρίς περιορισμούς τα καταλύματα

  • Δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός ούτε στον αριθμό των διανυκτερεύσεων, ούτε στην περίοδο που ο δικαιούχος θα επιλέξει να κάνει χρήση της ατομικής του επιταγής. Μοναδική προϋπόθεση είναι το συνολικό ποσό της ανέπαφης πληρωμής να μην υπερβαίνει τα 150 ευρώ ή τα 200 ευρώ για ΑμεΑ.
  • Δεν υπάρχει, επίσης, κάποιος γεωγραφικός περιορισμός, καθώς στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας.

Τι ισχύει με το Airbnb

Όπως φαίνεται, το voucher του προγράμματος μπορεί να εξαργυρωθεί κανονικά και στα καταλύματα τύπου Airbnb.

Ωστόσο, αυτό έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στους ξενοδόχους, που κάνουν λόγο για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, ανέφερε πως, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Πολιτεία επιτρέπει την ένταξη στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, για τα οποία, όπως λέει, «δεν υπάρχει κανένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο αναφορικά τόσο με τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους όσο και με άλλα σοβαρότατα θέματα (υγιεινή, ασφάλεια, φορολογικές υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος κ.α.), αλλά αυτό δυστυχώς δεν φαίνεται να απασχολεί τους αρμόδιους.»

Και προσθέτει:

«Η χρόνια και προκλητική προνομιακή μεταχείριση από το κράτος προς τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης που έχει δημιουργήσει συνθήκες σημαντικότατου αθέμιτου ανταγωνισμού και στα ξενοδοχεία της περιοχής της Θεσσαλονίκης οδηγεί σε έντονο προβληματισμό και -εν κατακλείδι- στο συμπέρασμα ότι σκοπός αυτής της μεταχείρισης είναι η ψηφοθηρία, η οποία όμως έχει και τα όριά της.»

Πότε θα πάρετε τα 150 ευρώ

Η τράπεζα θα βάλει τα χρήματα εντός των επόμενων 2 εργάσιμων ημερών, αφότου βγουν τα οριστικά αποτελέσματα.

Πώς μπαίνει η ψηφιακή κάρτα στο κινητό

Η τράπεζα ειδοποιεί τους δικαιούχους για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει για την ενεργοποίηση της κάρτας αποστέλλοντας:

  • SMS στο κινητό τηλέφωνο που έχει καταχωρηθεί με οδηγίες.
  • E-mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δηλώθηκε με σύνδεσμο όπου ενεργοποιείται η κάρτα.

Μόλις μπει ο δικαιούχος στον σύνδεσμο, δημιουργεί ένα password και λαμβάνει κωδικό επιβεβαίωσης στο κινητό με γραπτό μήνυμα και η ψηφιακή κάρτα παραμένει ενεργεί μέχρι να λήξει το πρόγραμμα.

Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

  • Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου»
  • Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασης σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται από 5 έως 16 χαρακτήρες, να περιέχει τουλάχιστον ένα ψηφίο (1-9) και έναν ειδικό χαρακτήρα (π.χ. !@#$%^*).
  • Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση
  • Καταχωρήστε τον κωδικό που λάβατε μέσω SMS στο κινητό σας τηλέφωνο και επιλέξτε Επιβεβαίωση

Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:

  • Επιλέξτε στο email που λάβατε το σύνδεσμο «Δες το Τουρισμός για όλους Pass σου»
  • Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας
  • Επιλέξτε την ένδειξη Tourismos For All Pass

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook