Τουρισμός: Έρχονται οι πρώτοι Ρώσοι τουρίστες στην Κρήτη

τουρισμός-έρχονται-οι-πρώτοι-ρώσοι-το-899792

Αρχίζουν σήμερα οι πτήσεις που θα μεταφέρουν τους πρώτες τουρίστες στα αεροδρόμια της Ελλάδος, μεταξύ αυτών και της Κρήτης.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, επιτρέπεται από σήμερα η είσοδος σε όλη την ελληνική επικράτεια μονίμων κατοίκων της Ρωσίας έως 500 άτομα τη βδομάδα και μόνο με πτήσεις προς Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο.

Με αρνητικό τεστ κορωνοϊού η είσοδός τους στη χώρα

Οι τουρίστες πρέπει να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί από κορωνοϊό και να έχουν κάνει κράτηση σε ξενοδοχείο.

Όπως αναφέρεται, οι επιβάτες υποχρεούνται να επιδεικνύουν στις ελληνικές ελεγκτικές αρχές το αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου για τον Covid-19 από πιστοποιημένο διαγνωστικό κέντρο στην αγγλική γλώσσα το οποίο θα περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο τους και τον αριθμό διαβατηρίου ή ταυτότητάς τους.

Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να ελέγξουν αν οι επιβάτες έχουν πιστοποιητικό με αρνητικό τεστ πριν την πτήση, καθώς η απουσία του υποχρεώνει την αεροπορική εταιρεία να μην επιβιβάσει τον επιβάτη. Ταυτόχρονα παραμένει σε ισχύ η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Χαμηλές προσδοκίες

Παρά το άνοιγμα της αγοράς της Ρωσίας οι προσδοκίες για ην επιβατική κίνηση είναι ελάχιστες.

Δεν είναι μόνο το ανώτατο όριο των 500 επιβατών που τέθηκε στους επισκέπτες από τη Ρωσία ανά εβδομάδα, χωρίς βέβαια να είναι σίγουρο αν θα υπάρξει η αντίστοιχη ζήτηση. Η φετινή σεζόν κλείνει πρόωρα για την πλειονότητα των ελληνικών προορισμών και ήδη πολλά ξενοδοχεία έχουν αποφασίσει να λειτουργήσουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου λόγω χαμηλών πληροτήτων.

Ακόμη και μετά το «πράσινο φως” για την είσοδο Ρώσων τουριστών, θεωρείται από παράγοντες του τουριστικού χώρου, πως η μεταβολή στις εισπράξεις θα είναι αμελητέα. Φέτος αναμένονται περίπου 3 δισ. ευρώ στο σύνολο της χρονιάς από 18,2 δισ. πέρσι. Σημειώνεται εξάλλου πως η τρίτη μεγαλύτερη «δεξαμενή” εισπράξεων για τον ελληνικό Τουρισμό, οι ΗΠΑ, παραμένει κλειστή.

Από τις ΗΠΑ πέρσι ήρθαν στην Ελλάδα 1,2 εκατ. επισκέπτες, αφήνοντας 1,18 δισ. συνολικά. Οι Ρώσοι τουρίστες (583 χιλιάδες το 2019), των οποίων τα μεγέθη έχουν συρρικνωθεί τα τελευταία χρόνια, άφησαν πέρσι 433 εκατ. ευρώ.

Φέτος στο εξάμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, οι εισπράξεις από τη Ρωσία είναι μόλις 11 εκατομμύρια, ενώ η ταξιδιωτική κίνηση από τη Ρωσία μειώθηκε κατά 85,8% και διαμορφώθηκε στις 22 χιλιάδες ταξιδιώτες.

Με πληροφορίες από cretapost.gr και capital.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook