Toyota: Το νέο ηλεκτρικό LQ, λανσάρει την αυτοματοποιημένη τεχνολογία οδήγησης Yui

toyota-το-νέο-ηλεκτρικό-lq-λανσάρει-την-αυτομ-937334

Η Toyota, δημιούργησε το νέο μοντέλο LQ, το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων της ιαπωνικής μάρκας.

Το καινοτομικό αυτοκίνητο που θα εμφανισθεί για πρώτη φορά στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο(25 Οκτωβρίου-4 Νοεμβρίου) θα λανσάρει την αυτοματοποιημένη τεχνολογία οδήγησης Yui.

Το νέο μοντέλο με την εντυπωσιακή εμφάνιση αξιοποιεί την προηγμένη τεχνολογία για να δημιουργήσει έναν «συναισθηματικό δεσμό μεταξύ του αυτοκινήτου και του οδηγού» αναφέρει η εταιρεία.

Πρόκειται για την επόμενη γενιά του Toyota Concept-i, ενός πρωτότυπου μοντέλου, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο 2017 στο Consumer Electronics Show. Είναι εξοπλισμένο με αυτοματοποιημένες δυνατότητες οδήγησης του προγράμματος Yui.

Το νέο ισχυρό διαδραστικό μέσο με τεχνητή νοημοσύνη είναι σχεδιασμένο για να μαθαίνει από τον οδηγό και να προσφέρει μια εξατομικευμένη εμπειρία κινητικότητας.

Φέρει την τεχνολογία αυτοματοποιημένης οδήγησης Level 4, που σημαίνει ότι μπορεί να οδηγηθεί χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να πάρει τον έλεγχο. Η τεχνολογία θα δοκιμασθεί σε πραγματικές συνθήκες κυκλοφορίας από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020 στο Τόκιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook