Τουλάχιστον τέσσερα τα κρούσματα στην κατασκήνωση στα Χανιά – Τι λένε οι υπεύθυνοι

τουλάχιστον-τέσσερα-τα-κρούσματα-στη-1254632

Ανησυχία σε ακόμη μία κατασκήνωση των Χανίων, μετά από κρούσματα κορονοϊού που εμφανίστηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, η ύπαρξη περιπτώσεων covid-19 στην κατασκήνωση έγινε αντιληπτή αρχικά όταν ένα κοριτσάκι από το Ρέθυμνο, δύο μόλις ημέρες μετά την έναρξη της Β’ κατασκηνωτικής περιόδου, εμφάνισε συμπτώματα του ιού. Αμέσως έγινε εξέταση με self test, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία και άδεια από τους γονείς, με το παιδί να προκύπτει θετικό, όπως και τα δύο αδέρφια του, που εξετάστηκαν αμέσως μετά και τα οποία δεν είχαν εκδηλώσει συμπτώματα, ενώ βρίσκονταν σε διαφορετικές ομάδες.

Τα παιδιά πήγαν σπίτι τους, με ακόμη ένα θετικό κρούσμα να διαπιστώνεται έπειτα, πάλι σε παιδί από το Ρέθυμνο.

Οι ιθύνοντες της κατασκήνωσης, όπως τόνισαν, τηρούν ακόμα περισσότερα πρωτόκολλα και αυστηρά μέτρα σε σχέση με αυτά που προβλέπονται, ενώ, όπως προκύπτει, το προτεινόμενο μέτρο για rapid test πριν την είσοδο στην κατασκήνωση δεν είναι αρκετό, αφού ο ιός μπορεί να μην γίνει αντιληπτός, ή να βρίσκεται ακόμα σε επώαση.

Ακόμη, επισήμαναν στο zarpanews.gr ότι γίνεται άμεση ενημέρωση των γονέων για τα περιστατικά, ενώ ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες του ΕΟΔΥ σε κάθε περίπτωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κατασκήνωσης:

Αγαπητοί γονείς,

Σας ευχαριστούμε που και φέτος μας εμπιστευτήκατε ότι πολυτιμότερο έχετε, τα παιδιά σας. Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη για όλους και περιμέναμε με χαρά και προσμονή το καλοκαίρι. Χρόνια τώρα προσπαθούμε να προσφέρουμε στα παιδιά ασφαλείς και ξένοιαστες διακοπές.  Αυτό είναι και το όραμα μας και για φέτος.

Κάναμε ότι ήταν δυνατό  για να μπουν τα παιδιά σε ένα ασφαλή χώρο να ξεχάσουν τον κορωνοιό και να παίξουν με ξενοιασιά και ασφάλεια.

Λάβαμε όλα τα μέτρα που προτάθηκαν από το κράτος και ακόμη παραπάνω για να μπορούμε να προσφέρουμε ασφαλείς διακοπές στα παιδιά σας.

Στην κατασκήνωση μας αυτήν την περίοδο μπήκαν παιδιά με αρνητικό ράπιντ τεστ, που όμως δυστυχώς ήταν θετικά στον COVID 19. (Επ ουδενεί δεν ευθύνονται τα παιδιά ή οι γονείς τους)  Βρισκόμαστε σε μια περιόδο που ο ιός βρίσκεται σε έξαρση και είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και δυστυχώς κανένα τεστ δεν είναι 100% έγκυρο. Άντιμετωπίσαμε όλα τα ύποπτα κρουσμάτων άμεσα (παρότι οι επίσημες οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι να περιμένουμε για επιβεβαίωση του κρούσματος, γιατί αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και θεωρήσαμε ότι θα εκθέσουμε περισσότερα παιδιά σε κίνδυνο), απομακρύνοντας όλα τα παιδιά της ομάδας που εμφανίστηκαν με μεγάλο ψυχολογικό κόστος για τα παιδιά  στα οποία στερήσαμε τις διακοπές και ευχαριστούμε αυτά και τους γονείς τους για την κατανόηση και την άψογη συνεργασία τους.

Επίσης απομακρύναμε μέλη του προσωπικού που είχαν επαφή με τις ομάδες αυτές, αποζημιώνοντας τους για την εργασία τους για όλη τη διάρκεια της περιόδου και όχι μόνο για τις ημέρες που εργάσθηκαν, παρότι δεν υπήρξε κρούσμα σε κανένα μέλος του προσωπικού (όλο το προσωπικό υποβάλλεται σε διαγνωστικά τεστ δυο φορές την εβδομάδα από την αρχή της πρώτης περιόδου ούτως ή άλλως)

Τηρούμε  απαρέγκλιτα όλα τα πρωτόκολλα και ολές τις οδηγίες που λάβαμε από τον ΕΟΔΥ και μάλιστα χειριζόμαστε την κατάσταση με ακόμη πιο αυστηρό τρόπο από αυτόν που μας έχει ορισθεί από τα πρωτόκολλα.

Όλα τα παιδιά που έχουν έρθει σε επαφή με ύποπτο κρούσμα, καθώς και οι ομάδες τους, έχουν απομακρυνθεί από την κατασκήνωση. Τα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κατασκήνωση έχουν υποβληθεί σε σελφ τεστ από το ιατρικό μας προσωπικό την Τρίτη 20/7 (όπως έτσι κι αλλιώς ήταν προγραμματισμένο) και έχουν αρνητικό αποτέλεσμα. Αν και δεν προβλέπεται από το πρωτόκολλο λειτουργείας μας, θα πραγματοποιήσουμε δεύτερο τεστ στα παιδιά σε μερικές ημέρες για να αποκλείσουμε όσο μπορούμε οποιοδήποτε ψευδές αποτέλεσμα.

Σας ευχαριστούμε που μας εμπιστεύεστε τόσα χρόνια ότι πολυτιμότερο έχετε.

Συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τρόπο που διασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ευχόμαστε αυτό να είναι το τελευταίο καλοκαίρι που ζούμε όλοι με αυτές τις συνθήκες.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook