Τουλάχιστον 30 αγνοούμενοι από ναυάγιο με μετανάστες ανοικτά της Λιβύης – 17 διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή

τουλάχιστον-30-αγνοούμενοι-από-ναυάγιο-1647728

Νεότερα για το ναυάγιο σκάφους με μετανάστες σε λιβυκά χωρικά ύδατα. Τουλάχιστον τριάντα οι αγνοούμενοι, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι πλεούμενο που επέβαιναν μετανάστες και πρόσφυγες ανατράπηκε στην κεντρική Μεσόγειο ανοικτά της Λιβύης. Μέχρι στιγμής (σ.σ. 9 το βράδυ ώρα Ελλάδας), δεκαεπτά άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ τουλάχιστον τριάντα αγνοούνται.

Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, οι διασωθέντες επιβιβάστηκαν σε εμπορικό πλοίο, το οποίο, αύριο, Δευτέρα (13.03.2023), αναμένεται να φτάσει σε λιμάνι της Καλαβρίας.

Η ΜΚΟ «Alarm Phone», όμως, κατηγόρησε τις ιταλικές αρχές ότι ενώ είχαν πληροφορηθεί πως υπήρχε κίνδυνος ναυαγίου, καθυστέρησαν την παροχή της αναγκαίας βοήθειας.

«Λίγες ημέρες μετά το τραγικό ναυάγιο της Καλαβρίας, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα νέο συμβάν με καθυστέρηση στην παροχή βοήθειας προς ανθρώπους που κινδυνεύουν να πνιγούν», έγραψε στο διαδίκτυο και η ΜΚΟ «Mediterranea Saving Humans».

Η ιταλική ακτοφυλακή, από την πλευρά της, απάντησε ότι το πλεούμενο βρισκόταν έξω από την Περιοχή Ευθύνης Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας και ότι δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση από μέρους της Λιβύης και της Μάλτας.

«Είμαι βέβαιος ότι η Ακτοφυλακή, το Πολεμικό Ναυτικό μας και η Οικονομική Αστυνομία μας δεν αφήνουν ποτέ κανέναν αβοήθητο. Πρέπει να κάνουμε μια ακριβή ανάλυση των όσων συμβαίνουν και να αποφεύγουμε την εργαλειοποίηση, διότι προσπαθούμε όλοι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, για να αποφύγουμε τις τρομερές αυτές τραγωδίες στη Μεσόγειο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook