Του βγήκε ξινή η βάπτιση του Άδωνι – Ζητούνται απαντήσεις για τη νομιμότητα της «εξαίρεσης»

του-βγήκε-ξινή-η-βάπτιση-του-άδωνι-ζη-1191717

Απαντήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη σχετικά με τη νομιμότητα του κρατικού εγγράφου με την οποία επετράπη η τέλεση βάπτισης με νονό τον Άδωνι Γεωργιάδη παρά τη γενική απαγόρευση διενέργειας βαπτίσεων που ισχύει στην Περιφέρεια Αττικής, ζήτησε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με πρωτοβουλία του Γιάννη Ραγκούση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη να καταθέσει στοιχεία που να αποδεικνύουν αν το επίμαχο έγγραφο είναι νόμιμο ή όχι. Συγκεκριμένα ρωτούν τον κ. Χρυσοχοΐδη με βάση ποια διάταξη νόμου προβλέπεται η έκδοση ειδικής άδειας τέλεσης βάπτισης για περιοχές σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, όπως η Περιφέρεια Αττικής.

Επίσης ζητούν από τον κ. Χρυσοχοΐδη να καταθέσει:

-Το επίσημο υπηρεσιακό έγγραφο με τον αριθμό πρωτοκόλλου της συγκεκριμένης ειδικής άδειας για τέλεση βάπτισης, την οποία επικαλείται ο Υπουργός Ανάπτυξης

-Την καταχωρημένη -με αριθμό πρωτοκόλλου- αίτηση βάσει της οποίας εκδόθηκε η συγκεκριμένα ειδική άδεια.

– Εάν έχουν εκδοθεί και άλλες ειδικές άδειες για κατ’ εξαίρεση τέλεση βαπτίσεων, να κατατεθούν ομοίως.

Το επίμαχο έγγραφο

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι στο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, που ο κ. Γεωργιάδης εμφάνισε σαν ειδική άδεια για βάπτιση, αφενός δεν αναφέρεται αριθμός πρωτοκόλλου και αφετέρου δεν μνημονεύεται καμία εξουσιοδοτική νομοθετική διάταξη ή κανονιστική πράξη, βάσει της οποίας εκδόθηκε αυτή.

Το «άδειασμα» από τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο

Επιπλέον υπογραμμίζουν ότι ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Αθηναγόρας, επεσήμανε σε σημερινή του συνέντευξη, ότι οι βαπτίσεις απαγορεύονται. Τόνισε ακόμη ότι η Ιερά Σύνοδος δεν γνωρίζει την ύπαρξη δυνατότητας έκδοσης ειδικής άδειας για την κατ’ εξαίρεση τέλεση του μυστηρίου της βάπτισης σε περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου, δείτε ΕΔΩ.

One thought on “Του βγήκε ξινή η βάπτιση του Άδωνι – Ζητούνται απαντήσεις για τη νομιμότητα της «εξαίρεσης»

  1. E μα τι περιμενε κι αυτος;;;;Πηρε καλα καλα τσοι ψηφους των αγαθων χριστινοπατριωτων και παπαδων με το «Μακονια ειναι Ελληνικη» ,εκανε μετα που βγηκε γαργαρα το μακεδονικο υπογραφοντας οπως κι ο Σφυριζας και τωρα θελει να τον στηριξουνε;;;
    Πριτς!!!!!
    Χα χα χα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook