Του χρόνου πάλι… Ακυρώνεται το “Φεστιβάλ Γης” λόγω των περιοριστικών μέτρων στα Χανιά

Φωτογραφία αρχείου

Σε ακύρωση βαίνει το Φεστιβάλ Γης για φέτος τον Αύγουστο στα Χανιά. Λόγω αυξημένων κρουσμάτων αλλά και παράτασης της απαγόρευσης κυκλοφορίας από την ανακοίνωση των νέων μέτρων, το Φεστιβάλ ανανεώνει το ραντεβού του για την επόμενη χρονιά.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής:

“Το Φεστιβάλ Γης ανακοινώθηκε στις αρχές Ιουλίου ως η αναβαθμισμένη συνέχεια του Αγροτικού Αυγούστου. Ως το πολυεπίπεδο εκθεσιακό, κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός  των Χανίων με τη συμμετοχή επιχειρήσεων, παραγωγών, Δήμων, Ερευνητικών Ιδρυμάτων, συλλογικών φορέων και πολιτιστικών ομάδων.

Το βήμα αυτό αποφασίστηκε παρά τις αβεβαιότητες των υγειονομικών δεδομένων και με την προσδοκία ότι η επιδημιολογική κατάσταση θα επέτρεπε την ασφαλή συνάθροιση των χιλιάδων επισκεπτών που θα προσέλκυε ένα τέτοιο γεγονός. Η προετοιμασία έχει προχωρήσει σε τελικό στάδιο, με ευρύτατη αποδοχή του νέου χαρακτήρα του θεσμού και σημαντική ανταπόκριση συμμετοχής  σε όλους τους εκθεσιακούς άξονες και δράσεις.

Οι εξελίξεις όμως των τελευταίων ημερών σε ότι αφορά τα επιδημιολογικά δεδομένα τόσο στα Χανιά όσο και στην Κρήτη, η επιβεβλημένη ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων προστασίας και κυρίως η θεσμική ευθύνη των φορέων της Οργανωτικής Επιτροπής έναντι των πολιτών και επισκεπτών του Νομού αλλά και έναντι του ίδιου του θεσμού στο νέο ξεκίνημά του, μας επιβάλλουν την ματαίωση της φετινής διοργάνωσης του Φεστιβάλ Γης.

Η Οργανωτική επιτροπή ευχαριστεί όλους τους φορείς, επιχειρήσεις, ιδρύματα, παραγωγούς και όλους όσοι αγκάλιασαν τον νέο θεσμό. Το Φεστιβάλ Γης μένει ως υπόσχεση όλων μας για το καλοκαίρι του 2022, με την ευχή να έχει μείνει πίσω η πανδημία του COVID-19.”

zarpanews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΛιπαρά και άτονα μαλλιά; Ο σωστός τρόπος για να τα λούζεις
Επόμενο άρθροΚρήτη | Νέος θάνατος από κορονοϊό – Έχασε την μάχη μετά από ένα μήνα στην εντατική

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ