Τοξική σχέση: H επόμενη μέρα! Είσαι έτοιμη να φλερτάρεις ξανά; Πώς θα το καταλάβεις

τοξική-σχέση-h-επόμενη-μέρα-είσαι-έτοι-1062134

Μήπως έχεις παγιδευτεί σε μια σχέση τοξική που έχει τελειώσει εδώ και καιρό; Ή μήπως έχεις βιαστεί να φλερτάρεις ξανά ενώ δεν είσαι πραγματικά έτοιμη να γυρίσεις σελίδα;

Αξίζει να θυσιάσεις μια σχέση που θα μπορούσε να σε κάνει ευτυχισμένη, για να εκδικηθείς όσα σε πόνεσαν στην προηγούμενη;

Δεκάδες ερωτήσεις χωρίς απαντήσεις! Μήπως είναι καιρός να ξεμπερδέψουμε το κουβάρι σιγά σιγά; Καλοκαίρι έρχεται! Όλοι γύρω σου φλερτάρουν και εσύ θα μένεις μέσα να κοιτάς το ταβάνι; Αυτή η τελευταία ερώτηση ήταν ρητορική. Θα λύσουμε τον γρίφο της κατάστασής σου μαζί!

Πρώτα πρέπει να αλλάξεις διάθεση όμως. Να διώξεις το άγχος από πάνω σου, να χαλαρώσεις και να δεις τα πράγματα με πιο καθαρή κρίση.

Πάτησε το play, μπες σε πιο… flirty mood και πάμε να απαντήσουμε σε 7 ερωτήσεις που θα σε βοηθήσουν να βάλεις τα πράγματα σε τάξη (επιτέλους).

Το να βγεις από μία τοξική σχέση είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που μπορεί να τύχει σε κάποιον. Είναι καλό που κλείνεις αυτή την πόρτα πίσω σου αλλά σίγουρα νιώθεις για πολύ καιρό εξαντλημένη ψυχολογικά. Πόσος χρόνος είναι, όμως, αρκετός για να εκθέσεις και πάλι τον εαυτό σου στο παιχνίδι του φλερτ;

Αυτές είναι 7 ερωτήσεις που αν απαντήσεις ειλικρινά, θα ξέρεις αν πρέπει να πεις το «ναι»:

-ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΕΜΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΟΥ; Σίγουρα τον σκέφτεσαι και είναι λογικό. Αν θυμάσαι καλά εκείνες τις στιγμές που ένιωθες η σχέση να σε πνίγει και μετανιώνεις για κάθε υποχώρηση που έκανες, για κάθε «όχι» που ήταν «ναι» και «έχεις δίκιο» ενώ δεν είχε, είσαι σε καλό δρόμο. Αν σκέφτεσαι μόνο τις ωραίες σας στιγμές και βρίσκεις συνέχεια δικαιολογίες για τη συμπεριφορά του θα πρέπει να το ξανασκεφτείς.

-ΝΙΩΘΕΙΣ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ; Πολλές φορές οι άνθρωποι που βγαίνουν από μία τοξική, ψυχαναγκαστική σχέση, νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους. Μήπως σε έχει πείσει ότι άξιζες εκείνη τη σχέση; Ότι είσαι άσχημη; Ότι δεν άξιζε να αγαπηθείς; Αν δεν έχεις ανακτήσει την χαμένη σου αυτοεκτίμηση, πάρε τον χρόνο σου να αγαπήσεις ξανά τον εαυτό σου.

-ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΒΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ; Ερώτηση (και απάντηση) κλειδί για σένα που αναρωτιέσαι αν είσαι έτοιμη να μπεις σε μια νέα σχέση. Αν δεν έχεις καταλάβει για ποιους λόγους η σχέση σου είναι τοξική (να το έχεις πραγματικά καταλάβει, όχι να λες επειδή σε… ζαλίσανε οι φίλες σου) τότε χρειάζεσαι λίγο χρόνο ακόμα. Όχι δεν έφταιγες εσύ για όλα. Αλλά πρέπει να μπορείς να ξεχωρίσεις μόνη σου το γιατί.

-ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΧΕΣΗ; Το παιχνίδι του φλερτ είναι συναρπαστικό αλλά όχι όταν είσαι ευάλωτη ψυχολογικά. Ο έρωτας με έρωτα περνάει, θα συμφωνήσω αλλά αν σε έχει διαλύσει η προηγούμενη σχέση σου πώς θα αντιμετωπίσεις για παράδειγμα αν δεν βρεις ανταπόκριση. Επίσης, σκέψου πως αν δεν είσαι έτοιμη ψυχολογικά για μια σχέση, θα «ανοιγοκλείνεις» τον διακόπτη συνέχεια. Θα κάνεις ένα μεγάλο βήμα μπροστά και δέκα πίσω. Baby steps to success, κορίτσι! Μικρά βηματάκια μπροστά. Η καλύτερη τακτική.

-ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ; Είναι σίγουρο πως αρχικά έβλεπες πως κάτι δεν πήγαινα καλά σε εκείνη τη σχέση. Μέρα με τη μέρα, όμως, η κρίση σου άρχισε να θολώνει. Πάρε βαθιά ανάσα. Και υποσχέσου στον εαυτό σου πως από εδώ και πέρα αν βλέπεις κόκκινες σημαίες στη σχέση σου, θα το συζητάς με κάποιον φίλο σου (ή με κάποιον τρίτο που του έχεις εμπιστοσύνη).

-ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΛΙΓΟ ΜΟΝΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ; Όταν βγαίνεις από μια σχέση δύσκολη συνήθως όλοι όσοι ήξεραν τι συνέβαινε, φίλοι, συνάδελφοι, η μαμά και η αδερφή σου, «πέφτουν» πάνω σου, για να σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα. Βρες λίγο χρόνο να περάσεις με τον εαυτό σου, ηρέμησε, χαλάρωσε, πήγαινε μια βόλτα, ασχολήσου με την δουλειά και τους φίλους σου, χωρίς να μιλάς συνέχεια για το παρελθόν. Ζήσε το σήμερα με χαμόγελο. Και όλα θα πάρουν σιγά σιγά τον δρόμο τους.

-ΤΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΗΔΗ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΟΥ; Σε φλέρταρε, ενθουσιάστηκες, ένιωσες όμορφη, επιθυμητή, χαρούμενη και… ανταποκρίθηκες. Ούτως ή άλλως τον είχες προσέξει από καιρό και οι φίλες σου σε πείραζαν πως κάτι παραπάνω από συμπάθεια έχεις για εκείνον… Ξέχνα όλα τα προηγούμενα, για την ώρα! Φόρεσε το αγαπημένο σου φόρεμα και βγες μαζί του για καφεδάκι. Χαλαρά, στο φως της μέρας.

queen.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook