Τώρα, οι μετακλητοί είναι… «μικρολαϊκισμός»!

τώρα-οι-μετακλητοί-είναι-μικρολαϊκ-754360

Η ΝΔ διεξήγαγε ολόκληρο… ανένδοτο αγώνα κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μετρώντας αποσπασμένους, μετακλητούς και επιστημονικούς συνεργάτες. Ωστόσο, τώρα τα πράγματα άλλαξαν: στο νομοσχέδιο για το «επιτελικό κράτος» ο κάθε υπουργός έχει δικαίωμα για 9 μετακλητούς, αντί των 6 που ίσχυαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σχολίασε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, «πρώτη φορά βλέπω μείωση προς τα πάνω». Ωστόσο, πέραν αυτού, από την κυβέρνηση είχαμε χθες και μία πρώτη παραδοχή ότι η ΝΔ το… παράκανε στην αντιπολίτευση για το θέμα: «το επιχείρημα να μειωθούν οι μετακλητοί υπάλληλοι εμπεριέχει το στοιχείο του μικρολαικισμού.

Θα υπάρχουν μειώσεις μετακλητών, αλλά εκείνο που με ενδιαφέρει είναι να λειτουργήσει το κράτος. Και το κράτος θα λειτουργήσει αν υπάρξει σαφής διάκριση μεταξύ της πολιτικής διοίκησης και της υπηρεσιακής», επισήμανε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 984» ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι στο παρελθόν η ΝΔ δεν παρέλειψε να ενδώσει στον «μικρολαϊκισμό».

matrix24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook