Τώρα διαψεύδουν και τις φωτογραφίες… Η απάντηση του ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης σε δημοσίευμα του zarpanews.gr

τώρα-διαψεύδουν-και-τις-φωτογραφίες-1049582

Σε απάντηση του δημοσιεύματος του ZARPANEWS.GR, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Η ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε., όπως έχει τονίσει επανειλημμένως, σέβεται τους κανόνες νομιμότητας που ορίζει το κράτος και κυρίως εξασφαλίζει την ασφαλή μεταφορά του επιβατικού της κοινού.

Μετά την επιβολή των κανόνων μεταφοράς της Ελληνικής κυβέρνησης, για την μη εξάπλωση του κορωνοϊου , η επιχείρησή μας έχει  λάβει τα απαραίτητα μέτρα  και απολυμαίνει συνεχώς τα μεταφορικά της μέσα αλλά κυρίως δεν επιτρέπει την υπέρβαση του ορίου επιβίβασης και μεταφοράς.

Ο αναγνώστης σας, στις επίμαχες φωτογραφίες, δεν μας αναφέρει ποια χρονική στιγμή έκανε τη λήψη τους καθώς η εικόνα είναι διαφορετική κατά την εκτέλεση του δρομολογίου και διαφορετική λίγο πριν την αποβίβαση ή επιβίβαση επιβατών.Συγκεκριμένα, στο δρομολόγιο Καστέλι – Χανιά, με ώρα αναχώρησης 07:00 π.μ. το επιβατικό μας κοινό μεταφέρεται με αρθρωτό λεωφορείο το οποίο βάσει της άδειας κυκλοφορίας και προδιαγραφών του μπορεί να μεταφέρει 156 επιβάτες. Λόγω των περιορισμών που έχει θέσει η κυβέρνηση, έχουμε δώσει εντολή στους οδηγούς μας, να μην επιβιβάζονται στο λεωφορείο αυτό περισσότερα από 78 άτομα, την οποία και τηρούν.

Από τις σημερινές καταστάσεις της επιχείρησης μας προκύπτει ότι στη συγκεκριμένη γραμμή σήμερα δεν επιβιβάστηκαν περισσότερα από 61 άτομα σε μία διαδρομή η οποία περιλαμβάνει και πολλές στάσεις. Δηλαδή τα 61 άτομα που επιβιβάστηκαν δεν μεταφέρθηκαν σε όλη τη διαδρομή.

Οι οδηγοί μας έχουν επιφορτιστεί διττό ρόλο. Να οδηγούν με ασφάλεια και συνέπεια το λεωφορείο και παράλληλα να είναι θεματοφύλακες της τήρησης των κανόνων ασφαλείας που έχει θέσει η κυβέρνηση.

Πέρα από την ευθύνη αυτή της επιχείρησης και των οδηγών μας, ευθύνη έχει και το επιβατικό κοινό στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας καθώς σε ένα λεωφορείο το οποίο μπορεί να μεταφέρει 156 άτομα υπάρχει αρκετός χώρος έτσι ώστε να τηρούνται αποστάσεις από τους επιβάτες.

Το ΚΤΕΛ, το οποίο βρίσκεται πάντα στο πλευρό του πολίτη, παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις σύμφωνα με τα εκάστοτε οριζόμενα από τις κυβερνητικές οδηγίες μέτρα προφύλαξης και θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για την ασφαλή και άρτια μεταφορά του επιβατικού κοινού.

Χανιά, 1-6-2020, Ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Ιωάννης ΚαψανάκηςΣημείωση zarpanews.gr

Η επιμονή της διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνης, να διαψεύδει ακόμα και αυτά που βλέπουν τα μάτια μας, αναφορικά με την κατάσταση στην εκτέλεση των δρομολογίων, την συγκεκριμένη περίοδο, όπου απαιτούνται κανόνες για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας, ελέω της πανδημίας, είναι παροιμιώδης!

Εν πάση περιπτώσει, εμείς θα προτείναμε στον διοίκηση του ΚΤΕΛ, ένα καλύτερο έλεγχο σε ότι αφορά την τήρηση των κανόνων για την μεταφορά του κοινού που χρησιμοποιεί τα λεωφορεία για την μετακίνηση του.

ΟΙ συλλήβδην διαψεύσεις δεν βοηθούν σε τίποτε, όταν μάλιστα «μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις…»

Και στην προκειμένη περίπτωση είναι περισσότερες από το 50% της χωρητικότητας του λεωφορείου σας!

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook