Τοποθετείται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη

τοποθετείται-το-στέιτ-ντιπάρτμεντ-γι-1286114

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τοποθετήθηκε σχετικά με το θέμα της επέκτασης των χωρικών υδάτων νοτίως της Κρήτης. Το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών έστειλε το μήνυμα ότι πρέπει οι διάφορες αυτές να επιλύονται με βάση το διεθνές δίκαιο.

Όσον αφορά στο περιεχόμενο της δήλωσης από το αμερικανικό υπουργείο, αποτελεί ουσιαστικά μία περίληψη προηγούμενων τοποθετήσεων όλο τον τελευταίο καιρό.

Είναι σημαντικό πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιλέγει να τοποθετείται, και οι δηλώσεις είναι πάνα στο πλαίσιο των ίσων αποστάσεων. Αυτό που αφήνουν οι Αμερικανοί ουσιαστικά να εννοηθεί είναι ότι η αναφορά για Διεθνές Δίκαιο, έμμεσα κλίνει προς τα ελληνική πλευρά.

Τα θέματα ερμηνεύονται και από τις δύο πλευρές έτσι ώστε να μην δυσαρεστηθεί και η Τουρκία.

Την ίδια στιγμή ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, προέβη σε μία δήλωση σε «σκληρή» γλώσσα, εναντίον του τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για το γεγονός ότι απείλησε με τον νέο τουρκικό πύραυλο «Typhoon» να χτυπήσει την Αθήνα.

Ανέφερε πως «είναι απαράδεκτο μία χώρα σύμμαχο του ΝΑΤΟ να απειλεί μία άλλη συμμαχική χώρα».

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ έχει αποδείξει με την στάση του πως δεν διστάζει να κονταροχτυπηθεί, ούτε να εκφράσει τη γνώμη του για οποιοδήποτε ζήτημα, γεγονός που θα επηρεάσει ενδεχομένως και αποφάσεις των ΗΠΑ σχετικά με τα F-16 και τα F-35 της Τουρκίας.

ΗΠΑ-Βουλή των Αντιπροσώπων: Παραμένει χωρίς πρόεδρο – Δύο χρόνια από την εισβολή στο Καπιτώλιο

Οι συνεδριάσεις για την επιλογή της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ έχουν φτάσει στις 14, καθώς δεν έχει γίνει η ακόμα η επιλογή τους.

Χθες, 6 Ιανουαρίου, συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από «μαύρη επέτειο» της εισβολής στο Καπιτώλιο. Η σύντροφος ενός αστυνομικού που πέθανε στα εν λόγω επεισόδια, προχώρησε σε μήνυση κατά του ίδιου του Ντόναλντ Τραμπ.

Η εισβολή στο Καπιτώλιο, δεν αποτέλεσε πυροτέχνημα, αλλά κορύφωσε μία σειρά ιδιαίτερα βίαιων εκδηλώσεων. Μάλιστα, 20 βουλευτές του Ντόναλντ Τραμπ καταψήφισαν τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Μακάρθι, ο οποίος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την απαιτούμενη στήριξη.

 

 megatv.com

One thought on “Τοποθετείται το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την επέκταση των χωρικών υδάτων στην Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook